Simona Ionescu / Redactor Șef

Foccacia de cartofi cu brânză. Rețetă pentru răsfăț culinar

Foccacia de cartofi cu brânză. Rețetă pentru răsfăț culinar
Știți după-amiezele acelea în care aproape vă plictisiți, ați prepara ceva delicios pentru cină, dar nici nu aveți chef să petreceți ore în bucătărie? O mâncare inspirată din ceva italienesc va rezolva problema.

Aceste Foccacia de cartofi cu brânză sunt gata în doi timpi și trei mișcări. În plus, odată fierți cartofii, dacă aveți poftă să curățați mai mulți, din start vă veți putea gândi și la alte delicioase feluri de mâncare.

Pe de altă parte, aceste preparate, după cum o să vedeți sunt cu adevărat deosebite. Ele pot fi consumate ca atare, poate alături de niște salată. Dar, în egală măsură pot să completeze o masă consistentă, în loc de garnitură sau pâine. Urmăriți în cele ce urmează lista ingredientelor necesare și modul de preparare al acestor delicioase Foccacia de cartofi cu brânză.

Ingrediente pentru 4 porții de Foccacia de cartofi cu brânză

500 g cartofi (fierți)

2 linguri de brânză Parmigiano

4 linguri amidon de porumb

50g pizza mozzarella

sare

ulei de măsline

Mod de preparare

Fierbeți cartofii timp de 30 de minute sau până când se înmoaie. Se curăță și se taie în bucăți. Dacă vi se pare mai simplu, puteți curățat de coajă cartofi înainte de ai pune la fiert. de asemenea o variantă este să alegeți cartofi albi, care în timpul fierberii devin mai fără mai fărâmicioși.

Într-un castron, amestecați cartofii cu 4 linguri de ulei de măsline, brânza Parmigiano rasă, amidonul de porumb și un praf de sare. Amestecați până se formează o pastă netedă. Opțional, dacă dispuneți, puteți amesteca aluatul folosind un robot de bucătărie cu program special pentru acest lucru.

Pentru fiecare Foccacia de cartofi cu brânză folosiți de două ori câte 50 g de amestec. Luați o bucată de aluat  și folosiț-vă mâinile pentru a forma o clătită plată. Adăugați apoi câteva cuburi de mozzarella și acoperiți-o cu un alt disc de aluat de cartofi. Gătiți aceste Foccacia de cartofi cu brânză, câte 8 minute pe fiecare parte într-o tigaie cu ulei.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre