Simona Ionescu / Redactor Șef

Foccacine de cartofi la tigaie, o rețetă pe care o veți salva ca să o pregătiți des

Foccacine de cartofi la tigaie, o rețetă pe care o veți salva ca să o pregătiți des
Produsele de panificație ce conțin cartofi în rețetă sunt cu adevărat delicioase. Au o consistență mai moale și mai savuroasă.

Aceste foccacine cu cartofi au o crustă aurie la exterior și o umplutură moale de brânză și arpagic în interior. Sunt, prin urmare, un adevărat deliciu. Și se prepară așa de rapid și distractiv, încât nici nu veți simiți că stați în bucătărie. Tot ce vă putem recomanda e să salvați bine rețeta, pentru că în mod cert veți avea nevoie de ea a doua oară și a treia oară, mai repede decât vă puteți imagina.

Ingrediente pentru 4 foccacine cu cartofi

Cartofi: 4 medii

Făină: 2 linguri cu vârf

Brânză rasă: 4 linguri rase

Brânză cremă: aproximativ 100 g ( poată fi și brânză cu smântână)

Arpagic sau frunze de ceapă verde: după gust

Sare și piper: după gust

Ulei  de măsline, extra virgin (preferabil): după gust

Mod de preparare

Spălați, decojiți și fierbeți cartofii în apă ușor sărată. Apoi se pasează, se adaugă făina, brânza rasă, sare și piper după gust și se frământă până când ingredientele sunt perfect încorporate. Într-un bol, combinați brânza cremă cu arpagic tocat mărunt și amestecați.

Împărțiți aluatul de cartofi în 4 părți, formați discuri cu mâinile, puneți umplutura pregătită în centrul fiecăruia și sigilați bine pe toate părțile, apoi aplatizați. Ungeți o tigaie cu ulei de măsline și gătiți foccacinele pe ambele părți timp de câteva minute sau până când se formează o crustă de culoare aurie.

Cartofii sunt delicioși și sănătoși. În plus, sunt un bun aliat când vine vorba de diete deoarece au puține calorii. Însă, pentru a-și păstra această calitate uleiul nu prea are ce căuta în preajma lor.

Cartofii sunt una din cele mai bogate surse de amidon, vitamine, minerale si fibre dietetice. 100 g de cartofi oferă numai 70 de calorii. Dar cu toate acestea, ei conțin foarte puține grăsimi (doar 0,1 g per 100 g) și deloc colesterol. Cartofii sunt surse foarte bune de fibre naturale, atât solubile cât și insolubile.

Sursa. Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre