De Buna Vestire tradiția spune că toți creștinii trebuie să stea alături de familie și să consume produse din pește. Rețeta de creveți în stil grecesc cu sos Ladolemono e tot ce aveți nevoie pentru o sărbătoare perfectă.
Mod de preparare
Spălați creveții și puneți într-o pungă mare care să se închidă foarte bine. Turnați marinadă peste aceștia, închideți punga și introduceți la frigider pentru minim o oră.
Scoateți creveții din marinată și puneți-i pe țepușe. Ar trebui să puteți potrivi aproximativ 3-4 creveți pe fiecare țepușă. Așezați frigăruile de creveți pe grătar. Gătiți pe o parte timp de cinci minute, apoi întoarceți și mai țineți cinci minute. Veți ști că sunt complet gătiți atunci când devin roz.
Ingrediente pentru sosul Ladolemono
O bunătate care nu lipsește de pe masa grecilor, sosul Ladolemono este nemaipomenit atât pentru salate, legume fierte, dar mai ales pește sau creveți. Ingredientele de care aveți nevoie pentru a pregăti o asemenea minunăție sunt: ½ cană cu suc de lămâie, ½ cană cu ulei de măsline, ½ linguriță cu oregano, ½ linguriță cu sare de mare, piper proaspăt măcinat.
Mod de preparare
Luați un castron și amestecați foarte bine ulei de măsline cu suc de lămâie proaspăt, oregano, sare și piper. Când toate ingredientele sunt foarte bine omogenizate, puneți într-un borcan și introduceți la frigider. Bucătarii greci vă recomandă să agitați foarte bine borcanul înainte de a-l utiliza, pentru că uleiul se poate separa.
Pește în stil grecesc
Tot pentru Buna Vestire, bucătarii vă recomandă și peștele în stil grecesc, cu lămâie la cuptor. Ingredientele necesare sunt: 4 fileuri de pește (orice tip), sos ladolemono, 1 lămâie tăiată în felii, 2 linguri cu pătrunjel tocat, pentru decor.
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul. Așezați fileurile de pește într-un singur strat pe vasul de copt, apoi pregătiți ladolemono. Turnați jumătate din rețeta de ladolemono peste pește. Așezați restul într-o farfurie pe masă, pentru a fi folosit de toată lumea. Puneți felii de lămâie peste pește. Lăsați la copt în jur de o jumătate de oră. Se ornează cu pătrunjel tocat imediat ce a fost scos din cuptor.
Sursă foto: www.greekboston.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook