Simona Ionescu / Redactor Șef

Îi folosim în salată, dar și pe piele. Moduri de hidratare cu ajutorul castraveților

Îi folosim în salată, dar și pe piele. Moduri de hidratare cu ajutorul castraveților
Ce este suficient de bun pentru salata ta trebuie să fie suficient de bun pentru pielea ta, nu? În interior, castraveții oferă vitamina C și acid caffeic care combat inflamația, iar atunci când sunt aplicați pe față, acești nutrienți pot oferi un efect pozitiv pentru întinerirea tenului tău.

Castravetele este 96% din apă, ceea ce îl face un bun tratament hidratant pentru piele, potrivit atât pentru pielea uscată, cât și pentru pielea sensibilă, din cauza lipsei de ingrediente dure, potențial iritante.

1.Aplicați castravetele ca un tratament pentru ochi 

Cu toții ducem vieți agitate și mulți dintre noi dormim mai puțin decât ne trebuie (sau ne-am dori). Din aceasta cauza, ochii pufosi sunt ceva ce experimentăm cu toții într-un moment sau altul. Din fericire, castravetele răcit poate ajuta la deprimarea zonei ochilor.

Sucul unui castravete nu poate reduce numai umflătura din zona ochilor, ci poate calma pielea și poate face ochii să pară și să se simtă împrospătați. Acest lucru se datorează conținutului de vitamina C și a acidului folic. 

Nu uitați de crema de ochi după! Castravetele nu are puterea de a hidrata zona ochilor doar pe baza conținutului de apă. 

2.Realizați propriul toner (pe baza acestei rețete):

Spălați, cojiți și feliați un castravete și adăugați într-o oală cu suficientă apă, pentru a acoperi bucățile de castraveți. Se încălzește la o flacără scăzută pentru aproximativ 5-7 minute înainte de a transfera conținutul într-un blender. De acolo, turnați amestecul printr-o sită fină pentru a îndepărta bucățile mari. Transferați lichidul rămas într-o sticlă de pulverizare sau alt recipient sterilizat. Nu ezitați să adăugați o linguriță de apă de trandafir pentru a amplifica amestecul de hidratare și vindecare.

Notă: Nu păstrați amestecul mai mult de 3 până la 4 zile. 

3.Faceți o mască de castraveți pentru a ajuta pielea iritată și predispusă la acnee

Castravetele este extrem de benefic pentru cei cu pielea iritată și predispusă la acnee. Infuzați ingredientele apa de castraveți cu lut bentonită pentru a crea o mască care vă poate proteja împotriva iritațiilor pielii.

Pentru pielea predispusă la acnee, sucul de castraveți poate ajuta la diluarea uleiurilor esențiale puternice precum uleiul de arbore de ceai. Castravetele poate fi, de asemenea, frecat direct pe piele, peste pete de acnee, sau chiar pus sub o mască tip șervețel.

 

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre