Mâncarea de praz oltenească. Se găteşte imediat

Prazul este simbolul naţional al oltenilor, făcut celebru de marele actor Amza Pellea în savuroasele momente cu Nea Mărin. Există multe metode de a găti mâncarea de praz, dar oltenii par să aibă cea mai dietetică variantă.
Postul Sfinților Apostoli este un post considerat ușor. Luni, miercuri și vineri se mănâncă legume fără ulei, marți și joi la fel, dar cu untdelemn și vin. Gospodinele obişnuiesc să ţină cont de ce au voie să gătească în post. Un preparat de post delicious este mâncarea de praz. Oltenii au cea mai bună rețetă.
Pentru a găti o mâncare delicioasă aveţi nevoie de 2-3 fire de praz, 3 cepe, o mână de măsline negre şi 2-3 linguri bulion de casă.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook