O băutură răcoritoare și foarte sănătoasă: nectarul. Se spune că este băutura zeilor. Știau ei ceva!
Nectar de caise, rețeta
Am găsit o rețetă foarte bună la chefnicolaetomescu.ro. Ai nevoie de caise, zahăr, apă și suc de lămâie, iar ca să îl păstrezi pentru iarnă sticle pe care să le sterilizezi.
Se pot păstra peste iarnă, fără nici un fel de problemă, chiar dacă nu au conservanți, asta în caz că vor mai apuca zilele geroase de iarnă.
Ingrediente
- 2 kg de caise
- 200-250 g zahăr tos
- Zeama de la 2 lămâi
- 1-1,5 l de apă
Mod de preparare
Punem o oală mare cu apă la fiert și opărim caisele, le luăm pielița jos și scoatem sâmburii.
ntr-o oală încăpătoare punem apa, caisele, zahărul și zeama de lămâie. Le fierbem până se înmoaie bine caisele.
Le punem într-un blender și mixăm pana obținem o compoziție fină, omogenă și cremoasă.
Punem din nou la fiert, pentru 1-2 minute, iar dacă este prea gros, mai putem adăuga apă, atât cât ne place să fie de consistent.
Turnăm în sticle sterilizate și lăsăm la bain marie, adică bine învelite, astfel încât să se răcească de la sine.
Nectar de piersici, rețeta
Când piersicile dau semne că nu vor mai rezista mult, le puteți folosi la o băutură delicioasă. Este o reețtă și pentru nectarine.
Ingrediente
- 1 kg de piersici curățate de sâmburi și coajă
- 500 ml de apă
- 150 grame de zahăr
- zeama de la o lămâie mică
Mod de preparare
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook