Simona Ionescu / Redactor Șef

Negresă cu banane și glazură de ciocolată

Negresă cu banane și glazură de ciocolată
Cel mai cremos și delicios desert. Printre cele mai ușor și rapid de preparat, dar și printre cele mai adorate, rețetele de negrese pot fi adaptate în funcție de gusturi și de ingredientele la îndemână.

Blatul negresei cu banane este unul mai cremos și mai aromat de la bananele coapte, iar glazura de ciocolată îi desăvârșește gustul.

Ingrediente pentru Negresă cu banane și glazură de ciocolată

Pentru blat: 450 făină, 100 gr zahăr, 100 gr cacao, 1 linguriță praf de copt, 1 vârf de linguriță, bicarbonat de sodiu, 1 praf de sare, 350 ml lapte de cocos, 100 ml ulei, 3 banane mari și coapte.

Pentru glazură: 300 gr ciocolată de post, 1 linguriță ulei, 30 ml lapte de cocos

Mod de preparare pentru Negresă cu banane și glazură de ciocolată

Se pornește cuptorul la 180 de grade. Se pun într-un blender bananele decojite și rupte în bucăți, împreună cu laptele de cocos și zahărul și se transformă în piure cremos. Apoi se adaugă uleiul și se amestecă.

Într-un vas, se amestecă făina cu cacaua, sarea, praful de copt și bicarbonatul. Se amestecă ingredientele solide cu compoziția din vasul blenderului și se omogenizează bine. Va rezulta un aluat de negresă cu banane, cremos, de textura unei smântâni mai consistente.

Aluatul pentru negresa cu banane se întinde într-o tavă de aproximativ 20/30 cm care se dă la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade. După coacere, se lasă negresa cu banane să se răcească, se porționează și se glazurează cu ciocolată. Pentru glazura de ciocolată se topește la bain marie ciocolata ruptă în bucăți, amestecată cu laptele de cocos și uleiul. Se lasă să se tempereze ușor, apoi se întinde peste bucățile de negresă.

Sursa: Chefi la cuțite

Mamifer acvatic mutilat cu numele lui Trump. Un mare star Marvel oferă recompensă pentru prinderea vinovatului

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre