Acest Chec cu cacao și portocale este cu adevărat o rețetă de poveste. Vă veți îndrăgosti de gustul său. În plus, se prepară foarte ușor și din ingrediente simple, la îndemâna oricui.
Ingrediente pentru rețeta Chec cu cacao și portocale
120 ml ulei
120 gr iaurt
4 ouă mari
350 gr zahăr
60 gr cacao
250 gr făină
2 lingurițe cafea măcinată
1 linguriță praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
jumătate de linguriță sare
100 ml apă fierbinte
coaja de la două portocale mari, bio
Mod de preparare
Aveți nevoie, pentru coacerea checului, de o formă specială, cu diametrul de 20 de centimetri. Începeți, pornind cuptorul la 180° C și pregătiți tavă pentru chec.
Într-un bol se amestecă făina, sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Ouăle, coaja de portocale și zahărul se bat cu mixerul până își dublează volumul și zahărul s-a topit. Într-un alt bol, mai mic, se amestecă cacaoa și cafeaua peste care se adaugă apoi apă fierbinte.
Se amestecă cu o lingură până se obține o pastă omogenă. Peste amestecul de ouă se adaugă iaurtul și se amestecă ușor cu un tel sau cu o spatulă. Apoi, peste acestea se adaugă uleiul și amestecul de cacao și cafea. Se amestecă ușor până la omogenizare. La final se încorporează făina. Aluatul merge apoi în tavă și la cuptor pentru circa 35 de minute, sau faceți testul cu scobitoarea. După ce s-a copt, checul cu cacao și portocale se lasă aproximativ cinci minute în tavă, apoi se scoate și se lasă la răcit pe un grătar.
Mai multe detalii despre prepararea acestui chec minunat găsiți accesând Thelemonflavour.com.
Sursa foto: The lemon flavour
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook