Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai căutată rețetă: Oreo cheesecake cu cireșe

Cea mai căutată rețetă: Oreo cheesecake cu cireșe
Un desert dulce şi răcoros, fără coacere, potrivit pentru zilele călduroase de vară. A trecut ceva timp de când bloggerul culinar, Liana Sabău a făcut această tartă Oreo cu brânză şi cireşe, pe româneşte fie spus şi ne-a recomandat-o şi nouă.

A fost atât de bună, încât vreo două săptămâni a uitat să scrie reţeta pe blogul ei, Pe masa din bucătărie. Oricum, ştim că reţeta e simplă, că sunt mulţi fani Oreo, plus fani brânză, şi alţi fani cireşe sau vişine, sau căpşuni sau orice alte fructe roşii vreţi voi.

Ingrediente pentru Oreo cheesecake cu cireșe

Pentru blat: 250g biscuiţi Oreo,
50g ciocolată neagră,
100g unt.

Pentru cremă: 450g brânză dulce Oke,
200g zahăr,
250g mascarpone,
200ml frişcă lichidă,
1 plic gelatină Dr.Oetker,
50g ciocolată neagră,
6 biscuiţi  Oreo.

Pentru topping-ul de cireşe:  1kg de cireşe,
350g zahăr,
coaja de la o lămâie,
1 plic Gelfix Super 3:1, Dr.Oetker

Mod de preparare

Se începe cu blatul. „Am cumparat două cutii de biscuiţi Oreo. Pentru blat am folosit o cutie şi jumătate. O cutie de Oreo -are 176g şi conţine 4 pachete a câte 4 biscuiţi fiecare- plus încă 2 pachete de Oreo-din cea de-a doua cutie- se pun în blender împreună cu 100ml unt lichid. Se adaugă şi ciocolata tăiată mărunt. Mi-au mai rămas două pachete de biscuiţi Oreo, adică 8 biscuiţi.
Într-o tava rotundă de tort cu inel detaşabil şi cu diamentrul de 26cm se pune hârtie de copt, apoi compoziţia de biscuiţi şi se presează uşor. Se dă la rece”, povestește Liana Sabău pe blogul ei.

Pentru a obține crema, frişca lichidă se mixează, apoi se adaugă mascarpone şi se amestecă. Peste frişca cu mascarpone se adaugă brânză dulce frecată în prealabil cu 200g zahăr şi se amestecă. Gelatina se hidratează în 100ml apă rece, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi se lichefiază la bain-marie şi se toarnă în fir subţire în compoziţie. Se împarte în două.

În prima jumătate se adaugă ciocolata tăiată mărunt şi 6 biscuiţi Oreo, rupţi în bucăţi mici. Ceilalți 2 biscuiţi sunt pentru decor. Peste blatul răcit se pune prima parte din crema de brânză cu ciocolată şi biscuiţi Oreo. Se dă la rece pentru 30 de minute. Peste prima cremă răcită, se adaugă şi a doua parte din crema de brânză simplă. Se dă la frigider pentru jumătate de oră.

Cireşele se spală, se curăţă de codiţă, se scot sâmburii şi se pun într-o oală cu 350g de zahăr. Se adaugă şi conţinutul plicului de Gelfix, împreună cu coaja de lămâie. Lăsaţi să dea un clocot, spumaţi şi după trei minute de fierbere, opriţi focul. Lăsaţi apoi să se răcească. E bine să  faceţi dulceaţa cu o seara înainte. Se gelifiaza excelent. Când e răcită complet, vărsaţi dulceaţa peste crema de brânză. Daţi la frigider peste noapte. Scoateţi inelul tăvii şi mutaţi tarta pe o farfurie. Feliaţi. Serviţi.

Sursa: https://pemasadinbucatarie.blogspot.com/2015/07/oreo-cheesecake-cu-cirese.html

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre