Simona Ionescu / Redactor Șef

Pastel de nata, tarta portugheză care vă dă pe spate. Veți face spectacol cu această rețetă

Pastel de nata, tarta portugheză care vă dă pe spate. Veți face spectacol cu această rețetă
Dacă vă e poftă de ceva dulce apetisant, aveți acum la îndemână o rețetă extraordinară a bucătarilor portughezi. E vorba de pastel de nata, niște tarte nemaipomenite.

E atât de bună, încât tava va rămâne goală. Trebuie să încercați rețeta de pastel de nata, tarta portugheză care vă face să uitați de dietă.

Ingredientele necesare

Pentru o tartă pur și simplu delicioasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 ou mare, 2 gălbenușuri mari de ou, 115 g zahăr pudră, 2 linguri cu mălai, 400 ml lapte integral gras, 1 baton de scorțișoară, 3 fâșii de coajă de lămâie, 2 lingurițe cu extract de vanilie, foaie de patiserie, zahăr pudră și scorțișoară măcinată.

Mod de preparare

Se pun într-o cratiță oul întreg, gălbenușurile de ou, zahărul și mălaiul și se amestecă, apoi se adaugă treptat laptele până se omogenizează.

Tarta portugheză, o minune pe cerul gurii

Adăugați batonul de scorțișoară și coaja de lămâie, puneți pe foc mediu și gătiți, amestecând constant, până când amestecul ajunge la fierbere. Se ia de pe foc, se adaugă extractul de vanilie, se pune într-un bol și se lasă deoparte să se răcească acoperit cu folie alimentară pentru a preveni formarea unei pielițe.

La final presărați zahăr pudră și scorțișoară măcinată

Se așază foaia de patiserie pe o suprafață ușor presărată cu făină, se taie în două și se pune o jumătate peste cealaltă. Se rulează în formă de buștean și se taie în 12 rondele. Se întinde fiecare rondea la un diametru de aproximativ 10 cm și se așază în forma de brioșe, care ulterior a fost unsă cu puțin unt.

Aveți grijă ca aluatul să fie puțin mai mare decât forma de brioșă. Se pune în frigider pentru o jumătate de oră. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Adăugați crema răcită și introduceți la cuptor până când produsul devine auriu. Se lasă să se răcească în formă timp de cinci minute, se scoate și se pune apoi la răcit pe um grătar. Se presară cu zahăr pudră și scorțișoară măcinată.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre