Simona Ionescu / Redactor Șef

Plăcintă grecească. Feta la cuptor în foi de plăcintă cu miere și semințe de susan

Plăcintă grecească. Feta la cuptor în foi de plăcintă cu miere și semințe de susan
Un antreu ideal pentru o zi oarecare.  Merge perfect și  atunci când aveți oaspeți mai pretențioși la cină sau la prânz.

Feta la cuptor în foi de plăcintă cu miere și semințe de susan este un preparat care îmbină gusturile într-o combinație mai puțin obișnuită, de sărat și dulce. Rezultatul este spectaculos. Înainte de a prepara, iată ce trebuie să știți despre brânza feta.

Aceasta este o brânză moale, cremoasă și bogată în nutrienți. Ea provine din Grecia. Inițial era preparată din lapte de oaie, dar acum sunt la modă sortimentele din lapte de capră sau o combinație din cele două. Brânza feta este utilizată de multă vreme și orice masă grecească o include.

Brânza feta e fabricată din 45 până la 60% grăsime din lapte de oaie sau capră. Cele mai bune sortimente sunt maturate între 4  și 6 săptămâni, ținute o perioadă în zer, apoi în saramură. Aceasta este cunoscută și ca brânză murată, iar aroma fină i se accentuează odată cu trecerea timpului. De cele mai multe ori, brânza feta este albă, cremoasă, cu foarte mici găuri, textură sfărâmicioasă și se găsește în forme pătrate sau dreptunghiulare.

Ingrediente pentru feta la cuptor

* 3 linguri de unt topit sau ghee

* Pachet de 200 g de feta, tăiată în 2 dreptunghiuri

* 2 foi mari de patiserie filo

* Cimbru

* 1 lingură de semințe de susan

* Miere

* Frunze de salată pentru a servi

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180C. Se întinde foaia de plăcintă și se unge cu unt topit. Se întinde cimbru proaspăt peste ea și se împăturește în două.

Așezați feta la capătul unui dreptunghi și înfășurați foaia în jurul brânzei, ungând-o cu unt pe parcurs pentru a o face să se lipească. Nu înfășurați prea strâns, deoarece brânza se va dilata în timpul coacerii. Ungeți partea exterioară a foii de patiserie cu unt topit și presărați-o cu semințe de susan. Coaceți la cuptor timp de aproximativ 20-25 de minute. Scoateți apoi din cuptor, stropiți cu miere și presărați mai multe frunze de cimbru. Serviți plăcinta de bânza feta cu frunze de salată.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FOOD MADE FOR SHARING (@gayanefood)

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre