Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta care vă cucerește. Conopidă nemțească în crustă de caju și curry

Rețeta care vă cucerește. Conopidă nemțească în crustă de caju și curry
Ce spuneți de o conopidă aurie, crocantă, cu o crustă de caju parfumată și curry, presărată cu ierburi proaspete? E rețeta de conopidă nemțească, un preparat care transformă o legumă simplă într-o poveste culinară.

De la prima înghițitură vă veți îndrăgosti de acest preparat culinar modern, care sparge miturile despre mâncarea germană grea și plictisitoare. Gospodinele care vor să fie în top trebuie să încerce rețeta unei extraordinare conopide în crustă de caju și curry.

Rețeta este inspirată din cartea „New German Cooking” de Jeremy și Jessica Nolen, un ghid care reinventează bucătăria germană și cucerește inimi.

Ingredientele necesare

Pentru a prepara o conopidă fragedă și savuroasă, cu o crustă crocantă și parfumată, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1½ cană cu caju tocat, 2 linguri cu ulei de cocos topit, 2 ½ lingurițe cu sare kosher, 1 lingură cu pătrunjel proaspăt, tocat fin, 1 lingură arpagic proaspăt, tocat fin.

Mai aveți nevoie de 2 conopide medii, curățate și tăiate în felii, 2 linguri cu ulei de semințe de struguri, 1 linguriță cu praf de curry, 2 crenguțe cu măghiran sau cimbru proaspăt. Dacă nu găsiți arpagic, puteți folosi și ceapă verde proaspătă.

Mod de preparare

Rețeta care vă cucerește. Conopidă în crustă de caju și curry
Conopidă nemțească, curcubeu pe cerul gurii. Sursă foto: immigrantstable.com

Se preîncălzește cuptorul la 190 grade Celsius. Într-un bol mic, se amestecă caju cu ulei de cocos, 1 linguriță cu sare, pătrunjel și arpagic (sau ceapă verde) tocată și se pune deoparte.

Într-un bol mare, se combină feliile de conopidă, uleiul de struguri, curry, măghiran sau cimbru și 1½ linguriță cu sare, amestecând ușor până se acoperă uniform.

Se poate păstra la frigider timp de o săptămână

Se pune conopida într-o tavă de copt. Se adaugă apă până aproape de jumătate, se acoperă cu folie de aluminiu și se coace 30 de minute, până începe să se înmoaie.

Se scoate folia, se presară amestecul de caju uniform și se coace descoperit încă 20 de minute, până conopida e fragedă și crusta e aurie. Se lasă să se răcească 5 minute înainte de servire.

Se păstrează la frigider, acoperită, până la o săptămână. Preparatul e perfect pentru prânz, cină sau ca garnitură la friptură.

Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri