Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de cheesecake cu cappuccino

Rețetă de cheesecake cu cappuccino
După ce v-am spus povestea băuturii cappuccino, care are o vechime, așa cum ați văzut, de câteva sute de ani, azi vă prezentăm și o prăjitură care se inspiră din ea.

Cine spune că brânza nu poate sta alături de cafea, greșește. Brânza dulce, pufoasă, alăturată cu aroma unui cappuccino e tot ce poate fi mai apetisant. Iată un desert care se prepară la rece și care oferă în primul rând multe emoții, atunci când e privit. Vor fi straturi, de diferite culori, care îmbie să fie savurate. Apoi gustul, e inconfundabil, plin de savoare.

Ingrediente pentru cheesecake cu cappuccino

200 g biscuiți cu cremă

100 g unt (topit)

250 g brânză proaspătă (cottage)

250 g brânză mascarpone

70 g zahăr pudră

20 g cappuccino pudră

3 ml cafea

50 ml apă

10 g gelatină alimentară

250 g frișcă

200 g frișcă (pentru ornat)

cacao

Mod de preparare

Pune biscuiții cu cremă într-un chopper și mărunțește-i. Apoi, pune-i într-un bol. Topește untul și adaugă-l peste biscuiții mărunțiți. Amestecă bine și pune amestecul de biscuiți cu unt într-o tavă cu pereți detașabili, tavă tapetată cu hârtie de copt. Presează bine amestecul de biscuiți și apoi da tava la frigider până pregătești crema. Pasul 2 Pune gelatina la hidratat în 50 ml apă și las-o 10 minute. Apoi, pune gelatina pe baie de aburi amestecând ușor până se dizolvă complet. Într-un bol, adaugă brânza cottage, mascarpone, zahărul pudră și mixează până se omogenizează.

Apoi, adaugă pudra cappuccino, cafeaua și mixează din nou până se omogenizează. Adaugă gelatina hidratată și încorporeaz-o cu ajutorul unei spatule. La final adaugă frișcă și încorporeaz-o și pe ea cu ajutorul spatulei. Adaugă crema pregătită peste stratul de biscuiți (pe care îi scoți de la frigider). Nivelează cu o spatulă și dă din nou la frigider timp de 4 ore sau peste noapte. A doua zi, scoți cheesecake-ul cu cappuccino și ornezi cu frișcă și pudrezi cu cacao. Servești alături de o ceașcă de cappuccino.

Sursa: Bucătăria Lidl

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre