Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă vegană de ouă florentine. Care e ingredientul special

Rețetă vegană de ouă florentine. Care e ingredientul special
Clasicul preparat ouă florentine e iubit mai ales pentru un mic dejun târziu. Delicioasa rețetă a fost reinterpretată pentru vegani, iar rezultatul e demn de orice restaurant de lux.

Acest preparat va fi îndrăgit de toată lumea, fie ea vegană, vegetariană sau nu. E absolut delicios și, peste toate, arată senzațional. Iată o transformare vegană preparatului clasic de brunch, folosind tofu afumat în loc de ouă poșate și făcând o hollandaise complet vegană.

Ingrediente pentru rețetă vegetariană de tofu florentin vegan

250 g de tofu afumat

1/4 linguriță de sare neagră (opțional)

1 lingură de unt vegan

120 g spanac

1 brioșă pentru micul dejun

Pentru sosul hollandaise vegan:

2 linguri de unt

1 lingură de făină simplă

100 ml lapte de migdale (sau orice alt lapte)

1/4 linguriță de turmeric

1/2 linguriță de sare neagră ( opțional)

câteva felii de lămâie

Garnitură opțională: arpagic tocat

Mod de preparare

Tăiați tofu în două forme ovale, asemănătoare cu ouăle poșate. Păstrați resturile pentru a le adăuga la o altă masă. Se condimentează tofu pe toate părțile cu piper negru și sare neagră. Topiți 1 lingură de unt vegan într-o tigaie și adăugați tofu. Prăjiți până când devine auriu, întoarceți în continuare pentru a vă asigura că toate părțile sunt aurii. Scoateți din tigaie și păstrați la cald în timp ce preparați hollandaise. Adăugați spanacul în aceeași tigaie și frăgeziți-l.

Topiți untul într-o cratiță la foc mic/mediu și adăugați făina până când se formează o pastă groasă. Se adaugă treptat laptele, puțin câte puțin. Nu adăugați prea mult deodată, altfel se vor forma cocoloașe. Sosul ar trebui să înceapă încet să se îngroașe. Adăugați turmericul și sarea neagră și amestecați bine. Se adaugă sucul de lămâie și se condimentează după gust. Odată ce este gros și lucios, se ia de pe foc și se adaugă sare și piper după gust.

Pentru a finaliza rețeta de ouă florentine vegane, se taie jumătate din brioșe în două și se prăjesc ușor. Se încarcă cu spanac, urmat de tofu și apoi se toarnă sosul hollandaise deasupra.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre