Simona Ionescu / Redactor Șef

Ruladă crocantă cu carne de pasăre

Ruladă crocantă cu carne de pasăre
Fie că doriți un aperitiv pentru o zi de sărbătoare sau un preparat mai aparte pentru orice moment al zilei, rulada crocantă cu carne de pasăre pare a fi o opțiune de luat în calcul.

Poate că vă apucați să gătiți supă de găină, iar carnea rămasă parcă nu ați transforma-o în friptură. Deja e banal. O altă variantă e să cumpărați carne de pui proaspătă și să cereți măcelarului să o mărunțească sau să o toace.

Ingrediente aluat:

240 – 250 g făină, 1albuş de ou, 100 g unt, 50 ml apă, 0,5 linguriţă de sare.

Umplutură: 450 – 500 g piept de pasăre tocat (poate fi pui, curcan, rață sau gâscă, la alegere), 1 gălbenuş de ou (puteţi pune chiar și oul întreg), 1 ceapă mare, piper iute şi sare după gust, 20 – 30 g orez.

Mod de preparare:

În untul adus la temperatura camerei adăugăm albuşul de ou, apa, sarea, făina şi frământăm aluatul până obţinem o cocă netedă. Acoperim aluatul cu peliculă alimentară şi îl punem în frigider timp de o oră.


Cum arată vacanța unei prințese: Imagini din paradisul bogaților

Lidia Buble dezbrăcată, internetul e în flăcări. Imagini controversate


Între timp pregătim umplutura. Carnea o tocăm dacă nu e deja tocată, ceapa o trecem prin răzătoare, punem gălbenuşul (sau oul întreg), orezul, condimentăm și amestecăm bine ingredientele.

Peste o oră mai frământăm puţin aluatul şi îl întindem subţire. Foaia trebuie să aibă aproximativ un milimetru grosime doar. Folosiți sucitorul și  masa presurată cu făină . Ungem apoi foaia cu ulei sau unt topit şi întindem tocătura proporţional.

Rulăm foia strâns. Punem rulada în tava tapetată cu hârtie de copt. Înainte de a o pune la copt o ungem cu ou şi o presurăm cu seminţe de susan sau altele.

Rulada are nevoie de 45 – 55 de minute de coacere la o temperatură de 200 grade C, în cuptorul preîncălzit.

Sursa: Bunica.md

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre