Simona Ionescu / Redactor Șef

Salata rusească Vinegret, nelipsită din meniu în Postul Crăciunului. Veți îndrăgi această rețetă din secolul al XIX-lea

Salata rusească Vinegret, nelipsită din meniu în Postul Crăciunului. Veți îndrăgi această rețetă din secolul al XIX-lea
Compusă dintr-un amestec de morcovi, cartofi și sfeclă, salata rusească Vinegret va deveni preferata tuturor celor care țin Postul Crăciunului. Rețeta e delicioasă și foarte ușor de preparat.

Săracă în grăsimi, dar plină de vitamine și nutrienți, salata rusească Vinegret e perfectă pentru Postul Crăciunului și are grijă de siluetă. Se crede că a apărut în Rusia în secolul al XIX-lea și era preparată în mod tradițional cu cartofi fierți, morcovi, ceapă și murături.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti minunata salată rusească Vinegret, aveți nevoie de următoarele ingrediente: cartofi (de preferabil roșii pentru că nu devin făinoși după ce sunt gătiți), o sfeclă roșie, câțiva morcovi, 2-3 cepe galbene, obișnuite, varză murată, murături. Vă mai este necesar ulei de floarea soarelui, suc de lămâie, sare și piper după gust.

Mod de preparare

Spălați legumele, curățați de coajă și puneți la fiert cartofii, morcovii și sfecla până când intră furculița în ele, apoi lăsați să se răcească la temperatura camerei. Când legumele fierte s-au răcit suficient încât să le puteți manipula, tăiați în cubulețe mai mari și amestecați-le într-un bol mare.

Tăiați ceapa mărunt și adăugați-o în bolul cu legume fierte. Tăiați și varza murată în felii mai mari, iar murăturile tăiați-le mărunt și adăugați la restul ingredientelor, apoi amestecați foarte bine.

Preparați sosul vinaigrette pentru salată

Salata rusească Vinegret, nelipsită din meniu în Postul Crăciunului. Veți îndrăgi această rețetă din secolul al XIX-lea
Vinegret, salata rusească care îți lasă gura apă!

Amestecați uleiul vegetal, sucul de lămâie și sarea pentru acest sos pentru salată rusească. Condimentați salata, amestecați bine cu legumele și lăsați să se odihnească în frigider timp de 1,5-2 ore sau peste noapte. Gustați și ajustați condimentele, dacă este necesar. Înainte de a servi salata, presărați pe deasupra pătrunjel.

Beneficiile consumului de varză murată

Când temperaturile scad și virozele pun stăpânire pe România, un aliment tradițional simplu și ieftin devine unul dintre cei mai puternici aliați ai sistemului imunitar: varza murată.

Considerată cea mai bogată sursă naturală de vitamina C în perioada iernii, varza murată are și rolul de a îmbunătăți absorbția fierului și a vitaminei B12, dar scade și colesterolul și protejează inima.

Varza murată conține glucozinolați și izotiocianați, compuși cu efect dovedit anticancerigen, are doar 19 kcal/100 g, dar creează sațietate prelungită datorită fibrelor și acidului lactic.

Sursă foto: immigrantstable.com

Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri