Simona Ionescu / Redactor Șef

Secretul celor mai buni ardei umpluți de post. Iată extraordinara rețetă care datează de pe vremea bunicii

Secretul celor mai buni ardei umpluți de post. Iată extraordinara rețetă care datează de pe vremea bunicii
Vă e poftă de ardei umpluți ca în copilărie? Odată cu intrarea în Postul Paștelui, aveți posibilitatea să retrăiți acele vremuri. Iată cât de repede se prepară.

Duminică, 19 februarie 2023 a fost ultima zi când creștinii au mai mâncat carne. Ne pregătim pentru Postul cel Mare, iar până pe 26 februarie, avem voie să mai consumă lactate. Duminica viitoare este lăsata secului de brânză, Duminica Izgonirii lui Adam din Rai.

În toată perioada Postului Paștelui, gospodinele se întrec pe sine ce preparate culinare să pregătească care nici să nu îngrașe, dar să fie și gustoase. Ardeii umpluți vor fi pe gustul tuturor.

Cimbrul, condimentul minune

Cu certitudine că nu există doamnă sau domnișoară care să nu fi încercat măcar odată să pregătească ardei umpluți, fie cu carne, fie de post. Rețete sunt multe, dar sunt puține cele care știu că există un condiment care schimbă gustul ardeilor umpluți și îi face remarcabili. Secretul bunicilor? Nu trebuie decât să vă obișnuiți să puneți cimbru și veți avea cei mai buni ardei umpluți pe care i-ați mâncat vreodată, pentru că oferă o aromă cu adevărat extraordinară.

Ce ingrediente aveți nevoie

Pentru a pregăti ardeii umpluți de post aveți nevoie de următoarele ingrediente: o cană cu orez, 10 ardei grași, trei cepe, două linguri cu pastă de tomate, ciuperci la cutie, cimbru, pătrunjel, sare, piper, orez.

Mod de preparare

Spălați bine ardeii, curățați bine de semințe și tăiați-le capacul. Tocați ceapa mărunt și puneți la călit alături de ciuperci pe care, de asemenea, le veți tăia mărunt. Lăsați câteva minute, adăugați pasta de tomate și câteva linguri cu apă. Curățați orezul de impurități, spălați-l și adăugați în cratiță. Spălați pătrunjelul, tocați mărunt și puneți peste orez, apoi presărați cimbru peste amestec.

Opriți focul și umpleți ardeii. Aveți însă grijă să nu îndesați mult prea tare orezul, ca să nu rupeți ardeii. Puneți căpăcelul peste ardei și introduceți la cuptor pentru o oră. După prima jumătate de oră, puneți o cană cu apă amestecată cu bullion și lăsați în continuare la cuptor. Pentru un gust cu totul nemaipomenit, când consumați ardeii, puteți să adăugați o lingură-două cu smântână mai grasă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre