Simona Ionescu / Redactor Șef

Trucul brutarului pentru a ajuta aluatul de pâine să crească imediat. E extrem de simplu!

Trucul brutarului pentru a ajuta aluatul de pâine să crească imediat. E extrem de simplu!
Cum reușește un brutar inteligent să „dovedească” cât mai rapid aluatul pentru pâine? Iată trucul pe care nu l-ați știut niciodată.

Uneori pare că pâinea poate dura o veșnicie să crească, mai ales când în bucătărie nu e atât de cald. Acest truc ajută aluatul să crească mai repede decât v-ați fi așteptat vreodată.

Dacă sunteți un brutar entuziast care adoră să facă pâine, atunci știți cât de mult poate dura să crească aluatul. Cheia pentru a rezolva problema cât mai repede este să folosiți un bol cu apă aburindă. Aceasta va fi plasat în interiorul cuptorului, alături de bolul cu aluat. Se va crea un mediu umed și cald totodată, perfect pentru ca aluatul de pâine să crească cât mai repede. Iată cum se procedează.

Cum faceți aluatul de pâine să crească mai repede

Acoperiți aluatul cu o folie sau un prosop curat

Pentru început, puneți aluatul într-un bol, acoperiți cu o folie sau un prosop curat și așezați pe grătarul din mijloc sau de sus al cuptorului. Încălziți trei până la patru căni de apă și turnați într-un castron mare sau o tavă de copt. Așezați bolul sau cratița cu apă pe grătarul de jos, sub aluatul pe grătarul de sus.

Ar trebui să existe suficient spațiu între boluri, astfel încât să nu se atingă. Închideți ușa cuptorului și urmăriți cum aluatul își dublează dimensiunea în aproximativ 20-25 de minute, în funcție de cât de dens și voluminos este aluatul de pâine.

Cu acest truc nu veți da greș niciodată

Schimbați apa dacă vedeți că se răcește

Această tehnică va menține temperatura și nivelul de umiditate în cuptor timp de aproximativ o oră. Dacă aluatul este mai dens și are nevoie de un timp de coacere mai lung de o oră, pur și simplu schimbați apa când se răcește. Nu deschide ușa cuptorului decât dacă este absolut necesar. Dacă o veți face, toată căldura și aburii care s-au creat vor ieși și se va prelungi timpul de coacere.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre