Din 15 septembrie, se deschide metroul din Drumul Taberei, după 9 ani de la prima sapă

Din 15 septembrie, se deschide metroul din Drumul Taberei, după 9 ani de la prima sapă
Bucureștenii aud de nouă ani promisiunea că metroul din Drumul Taberei din Capitală se va deschide. Iată că, premierul Ludovic Orban  a primit azi asigurări că marți, 15 septembrie, visul a sute de mii de locuitori din vestul Capitalei se va împlini: vor putea circula cu metroul.

După 9 ani de la începerea lucrărilor, metroul din Drumul Taberei din Capitală va funcționa pentru călători de marți, 15 septembrie. Asigurările le-a dat Lucian Bode, ministrul transporturilor, în ședința de Guvern de astăzi, 14 septembrie.

Metroul din Drumul Taberei se va deschide mâine, 15 septembrie

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat, la începutul ședinței de Guvern din 14 septembrie, că magistrala de metrou M5 Drumul Taberei – Eroilor va fi dată în funcțiune, cu călători, de marți, 15 septembrie.

“Suntem pregătiți să dăm în trafic cu călători Magistrala de metroul M5 Drumul Taberei – Eroilor în cursul zilei de mâine, 15 septembrie. După semnarea celor două procese verbale de recepție la terminarea lucrărilor, respectiv la punerea în funcțiune, pe data de 11 septembrie, am anunțat public că Metrorex va realiza o serie de activități administrative, astfel încât începând cu data de 15 septembrie magistrala M5 să poată fi dată în exploatare cu călători în condiții de siguranță și comfort”, a asigurat Lucian Bode.

Lucrările la metroul din Drumul Taberei au început acum 9 ani

Contractul a fost semnat în 2011, iar lucrările la Magistrala 5 au început în scurt timp și s-au oprit în 2013, din lipsă de fonduri.

Magistrala M5 de metrou, secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv staţia şi Depoul Valea Ialomiţei, este finanţată integral din fonduri externe nerambursabile în cadrul POS-T 2007 – 2013, POIM 2014 – 2020 (85%) şi de la bugetul de stat (15%). Valoarea proiectului aprobat prin HG nr. 374/2019 este de aproape 3,224 miliarde de lei

Metrorex anunţase duminică (13 septembrie) că sunt în desfăşurare proceduri referitoare la punerea în funcţie a magistralei de metrou M5 Drumul Taberei iar acestea constau în configurarea sistemelor din faza de testare în cea de exploatare pentru instalaţiile de siguranţa circulaţiei şi informare călători, taxare, televiziune cu circuit închis şi comunicaţii.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp