Dior versus Valentino. Se cer daune după episodul de pe Treptele Spaniole, și nu e chiar mică suma

Dior versus Valentino. Se cer daune după episodul de pe Treptele Spaniole, și nu e chiar mică suma
Cele mai importante case de modă europene au ajuns în instanță și asta pentru că se cer daune. Suma vehiculată nu e deloc mică, la prima vedere, deși, având în vedere brandurile de care vorbim, percepția se schimbă.

Pretențiile sunt un semn al crizei financiare care afectează teribil de tare și domeniul modei haute couture. Dior afirmă că spectacolul de couture Valentino de la Roma, care a avut loc, zilele trecute pe Treptele Spaniole a împiedicat afacerile în butic-ul său, care este situat în apropierea reperului orașului. Prin urmare, Dior cere despăgubiri în valoare de 100.000 de euro care să fie plătite în termen de 15 zile.

Scrisoarea semnată de managerul de retail, trimisă noaptea

Valentino a organizat vineri seara un spectacol couture de vis pe Treptele Spaniole din Roma. Grupuri de privitori au inundat străzile din apropiere și au privit de la ferestrele clădirilor din jur, în aplauze interminabile. Atmosfera a fost una festivă – dar Casa Dior nu s-a amuzat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Valentino (@maisonvalentino)

Într-o scrisoare trimisă lui Valentino în noaptea show-ului de către managerul de retail al Christian Dior Italia și citată de WWD.com, marca franceză a solicitat să fie despăgubită pentru deranjamentul cauzat magazinului Dior, situat la colțul Via Condotti și cu fața Treptele Spaniole, în valoare de 100.000 de euro care să se plătească în 15 zile.â

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Valentino (@maisonvalentino)

Potrivit lui Dior, Valentino, care de luni de zile a cerut permisiunea de a organiza evenimentul într-o locație atât de importantă a orașului de la poliție și mai multe autorități, în propria scrisoare trimisă comercianților cu amănuntul pe 27 iunie „a garantat trafic pietonal regulat către magazine”, dar Dior a spus că acest lucru „nu a fost reflectat în niciun fel” de situația din seara spectacolului, potrivit scrisorii.

Ce reclamă reprezentanții Dior

Dior a declarat că accesul la butic-ul său a fost „îngreunat”, iar clienților li s-a „refuzat accesul și au fost blocați la bariere”, astfel încât magazinul „a rămas gol și nu a putut funcționa de la primele ore ale după-amiezii”, un fapt despre care Dior a pretins că este „amplificat” de evenimentul programat într-o zi de vineri, „o zi în care cu siguranță veniturile sunt [semnificative]”.

Dacă suma nu este plătită de Valentino în două săptămâni, Dior a declarat că va „adopta toate măsurile necesare pentru a-și proteja drepturile”. Reprezentanții Dior nu au returnat cereri de comentarii suplimentare.

Din ceea ce se știe, până acum niciun alt brand de modă cu magazine în zona din jurul Treptelor Spaniole nu a depus vreo plângere lui Valentino.

Sursa foto: Pinterest, Instagram