Este vorba despre cântăreaţa australiană Helen Reddy, renumită pentru imnul ei feminist „I Am Woman”. Ea s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani, la Los Angeles.

Tragicul anunț a fost făcut chiar de copiii ei într-un comunicat postat miercuri pe pagina de Facebook a artistei dedicată fanilor, informează AFP. „A fost o mamă şi o bunică grozavă şi o femeie cu adevărat extraordinară”, au precizat aceştia. Cântăreaţa, care locuia în Los Angeles, fusese diagnosticată cu demenţă în anul 2015.

Cine a fost Helen Reddy

Originară din Melbourne, Helen Reddy a devenit celebră la nivel  internaţional în 1971 cu hitul ei „I Am Woman”, care a devenit un simbol și un imn al mişcării de eliberare a femeilor. S-a născut pe 25 octombrie 1941, a fost căsătorită de trei ori şi a avut doi copii. Aceasta provenea dintr-o familie care lucra în lumea showbizului și a început să acapareze lumea muzicii încă de la o vârstă fragedă în Australia.

 

Cântăreaţa s-a mutat apoi în Statele Unite, unde, în anii 1970, a înregistrat o serie de hit-uri, printre care „Angie Baby” şi „Delta Dawn”, care au ajuns de trei ori în topul Billboard. La primirea unui premiu Grammy în 1973, ea a făcut istorie feminizându-l intenţionat pe Dumnezeu, căruia i-a mulţumit: „deoarece EA face totul posibil”.

Sursa foto: Instagram

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp