Doliu în lumea muzicii. Una din cele mai iubite cântărețe a murit

Doliu în lumea muzicii. Una din cele mai iubite cântărețe a murit
Cântăreaţa Vera Lynn, simbol al speranţei în Marea Britanie în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi, recent pe durata pandemiei de coronavirus, graţie cântecului său ”We Will Meet Again”, a murit joi la vârsta de 103 ani.

Familia cântăreţei a confirmat că artista a murit joi dimineaţă în prezenţa rudelor sale apropiate, precizează BBC, conform Agerpres. ”Familia noastră anunţă cu profundă tristeţe decesul uneia dintre cele mai îndrăgite artiste din Marea Britanie la vârsta de 103 ani”, precizează comunicatul familiei sale.

Vera Lynn a fost supranumită ”iubita forţelor armate”, și a contribuit la ridicarea moralului trupelor britanice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ea susținând numeroase concerte nu doar în Marea Britanie, ci şi în India şi Myanmar, pe durata conflagrației. Artista Ea i-a încurajat pe soldaţii britanici care luptau peste hotare cântându-le piese precum ”The White Cliffs of Dover”. Această melodie  a devenit un simbol al speranţei în timpul luptelor împotriva Germaniei naziste.


Acum trei ani, pentru a marca centenarul naşterii artistei, o imagine uriaşă care reprezenta o fotografie din tinereţe a acesteia a fost proiectată pe celebrele Stânci Albe din Dover. Vera Lynn nu s-a oprit din activitate în ciuda vârstei înaintate. La 100 de ani ea a lansat un nou album. Mai mult, ea a continuat să aibă apariţii şi intervenţii publice până de curând.

Pe 7 mai, cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei din Europa, a vorbit despre curajul şi sacrificiul britanicilor în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Cu o lună mai devreme, Vera Lynn a apărut pe primele pagini ale ziarelor din lumea întreagă, după ce regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a folosit cuvintele ce compun titlul celebrei piese ”We Will Meet Again” în timpul mesajului de încurajare în timpul pandemiei de coronavirus, pe care l-a transmis într-o alocuțiune televizată.

Sursa foto: Instagram  / Vera Lynn