Preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), jurnalistul Doru Dinu Glăvan, a murit la vârsta de 75 de ani, potrivit unui comunicat al UZPR transmis duminică. Originar din Reșița, acolo unde trăia familia lui, Doru Dinu Glăvan s-a stins din viaţă acasă, în oraşul său natal, în urma unor complicaţii generate de infectarea cu COVID-19.
Sunt membră a UZPR și am mare respect pentru cum a reușit Doru Dinu Glăvan și echipa sa să mențină în viață și cu o intensă activitate singura asociație a jurnaliștilor profesioniști. Ei au fost mereu atenți la nevoile ziariștilor, să le apere drepturile și să nu le fie întinat respectul societății.
Comunicatul UZPR
„Calităţile de reporter ale lui Doru Dinu Glăvan sunt unanim recunoscute şi apreciate, motiv pentru care Radio Bucureşti l-a trimis să transmită şi să comenteze Jocurile Balcanice, Campionatele şi Cupele Mondiale de atletism, nataţie şi gimnastică, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sarajevo. Transmite în România, cu mult profesionalism, din Europa, Asia şi Australia.
Din iniţiativa sa a luat fiinţă, în 1995, la Reşiţa, Fundaţia Radio Caraş-Severin. După un an, la 8 august 1996, Radio România Reşiţa capătă statut oficial de post public local al Societăţii Române de Radioteleviziune şi emite pentru prima dată în eter.
În decurs de câţiva ani, sub conducerea directorului Doru Dinu Glăvan, Radio Reşiţa ajunge cel mai important post regional de radio, cu cea mai mare audienţă, acoperind nu numai întregul teritoriu al judeţului Caraş-Severin şi părţi importante din judeţele limitrofe, ci şi teritoriile locuite de români în Voivodina şi pe Valea Timocului.
Doru Dinu Glăvan era la al treilea mandat de preşedinte al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, organizaţie pentru care a reuşit să obţină statutul de „Uniune de creaţie de utilitate publică”.
În vârstă de 75 de ani, Doru Dinu Glăvan a început să publice la vârsta de 14 ani, iar la vârsta de 18 ani ajunge colaborator în presa locală şi regională. În 1965, la 19 ani, devine corespondent al foarte răspânditului ziar „Sportul popular”, cunoscut mai târziu sub numele de „Gazeta sporturilor”. În curând, este angajat cronicar sportiv al postului naţional de radio, continuând să publice şi în presa scrisă”.
Mesaje de condoleanțe de la ziariști
Corneliu Vlad
Ne-a parasit pentru totdeauna din aceasta lume, intr-un moment greu in atatea privinte, liderul breslei ziaristilor romani si marele meu prieten Doru Dinu Glavan, un om si un profesionist desavarsit. Cale luminoasa si amintire de nesters ! Condoleante familiei
Anca Marilena Bica
Doru Dinu Glavan este de acum langa Dumnezeu… 75 de ani pământeni trăiți in slujba oamenilor si a idealurilor au însemnat destinul unui Om care a facut pionierat în deceniul trecut pentru a pune Banatul de Munte pe harta Radio România. Un spirit viu, un Om care s.a dăruit și a dăruit semenilor săi Modelul celui care lupta pentru succes cu onoare si demnitate, un Om care lasa in trecerea sa pămanteană urme greu de sters.Doru Dinu Glavan a fost si ramane una dintre personalitățile Radio România care a dat oamenilor ceea ce este greu de gasit astazi: Iubirea necondiționată pentru profesie, pentru ascultători și pentru România! Drum lin in lumina. Condoleante familiei și celor care l.au meritat.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook