Doliu în rock-ul românesc. Un celebru chitarist a plecat într-o lume mai bună. A fost fiul unui cunoscut jurnalist

Doliu în rock-ul românesc. Un celebru chitarist a plecat într-o lume mai bună. A fost fiul unui cunoscut jurnalist
Rockerii din România sunt în lacrimi, după ce unul dintre cei mai talentați artiști a plecat la cele veșnice.

Lumea muzicii este tristă, după ce un mare chitarist s-a dus la Ceruri. Cine a dat vestea dureroasă.

Doliu în rock-ul românesc. Un celebru chitarist a plecat într-o lume mai bună. A fost fiul unui cunoscut jurnalist

Chitaristul Andrei Cristian Vlad, din formația lui Mihai Mărgineanu & Band, a murit, anunțul fiind făcut chiar de celebrul artist. El a dat un mesaj dureros pe conturile de socializare care i-a tulburat pe toți fanii.

„Motanu’ pentru prieteni, Andrei Cristian Vlad a murit aseară. Chitaristul care a făcut ca rock-ul și blues-ul să intre pe aceiași ușa cu muzică noastră! Prietenii știu cine a fost și ce a însemnat. Tot ceilalți vor afla de la noi”, a notat artistul Mihai Mărgineanu pe Facebook.

A fost fiul cunoscutului comentator de politică externă, Corneliu Vlad

Tatăl lui Andrei este renumitul jurnalist Corneliu Vlad, unul dintre cei mai buni comentatori pe politică externă pe care îi are România. Este a doua mare încercare pe care acesta a primit-o de la viață în ultima perioadă, după ce, cu doar câteva luni în urmă, el și-a îngropat soția.

Răpus de durere, acesta a scris doar câteva cuvinte pe pagina de facebook, lângă o fotografie unde fiul său cânta la chitară: „Fiul nostru, Andrei, nu mai este printre noi”. Andrei suferea de diabet și astm, iar în 2020, acesta a mărturisit că acesta nu este luat în seamă de autoritățile din România.

Ultima postare a lui Andrei a fost pe 2 iunie

Ultima postare a lui Andrei Vlad a fost cea din 2 iunie 2022. „Acum se pare că la al nu stiu al câtele razboi mondial s-a ajns, el se dă deocamdată între industria armamentului și Big Pharma. Dacă e pandemie, câștigă unii, dacă e război câștigă ailalți. Părerea mea este că nu va urma un război atomic, dar deja e o criză economică de la care a început deja să ne cam usture (…). Cine sunt artizanii acestei / acestor crize, vă las pe voi să-i numiți în comentarii sau în gând”, au fost cuvintele chitaristului.

Bobonete, șocat de dispariția prietenului său

La rândul său, Bobonete, a fost marcat de moartea prietenului său. Acesta a preferat, însă, să scrie un mesaj în care a povestit un moment simpatic din viața celor doi. „Acest om mi-a fost foarte drag, mi-a fost sprijin cand bananaiam prin negura incertitudinii acum 20 de ani si a fost , fara indoiala , unul dintre cei mai destepti oameni pe care i-am cunoscut de-a lungul vietii mele.

Motanu avea umor, canta dumnezeieste la chitara, stia istorie de dadea pe afara. Într-o seară, la Măgura, pentru că eram mai mulți decât ținea casa, eu și Motanu am dormit pe prispă. Ploua frumos și picăturile care se loveau de marginea gărdulețului ce delimita prispa, se spărgeau și ne umezeau mutrele noastre și ochi noștri închiși.
Motanu tot turuia o legendă despre Ghica, asasinat și alte alea… deodată am auzit strigăte prin ploaia nopții și la câteva secunde îl vedem pe Cristi Horia (Vioară) ieșind din căsuța din valea și tremurând pe motivul ca văzuse o fantomă la capul patului , care fantoma avea un opaiț și îi zâmbea periculos.
L-am calmat, am râs, am mai băut ceva și ne-am culcat liniștiți dar înainte să adormim eu i-am zis lui Motanu:
-Bă, ce tâmpit e Vioara, cum dreacu să vezi fantome în întuneric, mă nene?
-E bine ba Bobo…
-E bine Motane? Ce draci e bine!
-E bine, bă Bobo, căci eu cred că proștii văd în întuneric doar bezna, iar deștepții sau oamenii care au ceva în cap, vor vedea tot timpul ceva în întuneric…
Motane, să nu te superi că doar asta mi-a venit acum…
Drum lin și să le zdrăngăni și ălora chitara ta electrică până li s-or ridica penele pe aripi!”, a scris Bobonete.

 

Sursă foto: facebook