Anunțul decesului a venit într-un comunicat de la UNITER.

„UNITER anunță cu tristețe că azi, 20 august 2020, a plecat dintre noi actorul ȘERBAN CELEA, născut la 10 iunie 1952.
Absolvent al Colegiului „Sf. Sava” din București și al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică, promoția 1975, clasa profesoarei Sanda Manu, și-a început cariera ca actor la Teatrul Dramatic „George Bacovia” din Bacău (1975-1976), a continuat la Teatrul Giulești (azi Odeon) între 1976-1979, Teatrul de Comedie (1979-1994), Teatrul Bulandra (1994-prezent).
Condoleanțe familiei!
Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!”

Șerban Cela a absolvit IATC în 1975, la clasa profesorilor Octavian Cotescu și Ovidiu Schumacher. A fost coleg de grupă cu Dan Condurache și Horațiu Mălăele, respectiv de generație cu Maria Ploae,  Vlad Rădescu, Radu Gheorghe, Ion Chelaru, Mircea Constantinescu.

Regizorul care i-a marcat cariera a fost Alexandru Tocilescu cu care a și devenit prieten.

La Teatrul Bulandra s-a făcut remarcat în piese ca „Oblomov” (regia Alexandru Tocilescu), distins cu Premiul pentru cel mai bun spectacol Uniter în 2004,  „Anatomie. Titus. Căderea Romei” (regia Alexandru Darie), „Elizaveta Bam” (regia Alexandru Tocilescu). Un alt spectacol de succes în a cărui distribuție a fost distribuit este „Nevestele vesele din Windsor”, în regia aceluiași regretat regizor Alexandru Tocilescu, spectacol care s-a jucat pe scena Teatrului Metropolis.

Semne care apar înaintea unui infarct

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp