Doliu în teatrul românesc. S-a stins o altă stea, cândva una dintre frumusețile scenelor românești

Doliu în teatrul românesc. S-a stins o altă stea, cândva una dintre frumusețile scenelor românești
Una dintre cele mai frumoase artiste pe care le-a avut România a plecat astăzi într-o altă lume. Soțul ei, un actor celebru, fiul, cântăreț și compozitor, precum și rudele și prietenii sunt sfâșiați de durere.

Soția celebrului actor Virgil Ogășanu, frumoasa actriță Valeria Ogășanu, a murit la vârsta de 76 de ani. Compozitorul Mihai Ogășanu, fiul celor doi a făcut anunțul pe rețelele de socializare, lângă o fotografie în alb negru: „Drum lin în Lumină, iubită mamă! Te iubesc!”.

Valeria Ogășanu s-a stins în vila sa de la Cornu, după ce a avut mai multe probleme cu sănătatea.

Organismul i-a cedat din ce în ce mai mult după ce a avut coronavirus

Actrița și toată familia au avut coronavirus în martie 2021 și au stat în spital timp de două săptămâni. După acest episod, aceasta a început să se simtă din ce în ce mai rău, iar organismul să cedeze.

Valeria a văzut lumina zilei pe 23 septembrie 1946, în București și a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în anul 1969, primul său rol fiind în filmul „Vin cicliștii”.

Mătușa soției lui Cristi Brancu

Sunt puțini cei care știu că Valeria a fost mătușa Oanei Turcu, soția prezentatorului Cristi Brancu.

Virgil Ogășanu, unul dintre cei mai mari actori ai generației sale și Valeria s-au cunoscut pe scena Teatrului Bulandra și acolo s-au și îndrăgostit. Când toată lumea credea că Virgil se va căsători cu actrița Irina Petrescu, cu care avea o relație de câțiva ani, actorul nu a putut ocoli noua iubire și a urmat nunta cu Valeria.

Cei doi nu au făcut nunta la un restaurant, ci în apartamentul lor, fără scaune și masă. „Aveam apartament de trei camere în Titulescu, acolo stăteam, îl făcusem frumos, l-am vopsit, l-am văruit, am pus în baie gresie, era o ceramică maronie, foarte frumoasă și am făcut căsătoria civilă acolo.

„Dar aveam un chelner de la Athénée Palace care ne servea”

Nu aveam nici scaune, nici masă, nu aveam nici perdele, aveam doar aragaz, frigider și atât. Și atunci, vecinii din bloc au adus mese de la ei, scaune de la ei, dar aveam un chelner de la Athénée Palace care ne servea. Acolo au venit toți actorii, inclusiv Marin Moraru. A fost foarte frumos, a fost o nebunie întreagă, cu toți colegii, mai stăteau pe jos, mai pe scaun, dar eram fericiți”, a mărturisit celebrul actor.

Recomandarile noastre