Fostul președinte e pus pe căpătuială. Ce a fost capabil să facă

Fostul președinte e pus pe căpătuială. Ce a fost capabil să facă
Fostul președinte american nu are timp să stea relaxat. El s-a apucat de procese. Marți, Donald Trump a deschis un proces în care cheamă în solidar un mare ziar, dar și o rudă foarte apropiată.

Fostul președinte e pus pe căpătuială. Donald Trump a ajuns să se judece cu nepoata. Fostul președinte i-a dat în judecată marți pe nepoata sa, Mary și publicația The New York Times, pentru relatările lor despre afacerile sale fiscale, acuzându-i de „un complot insidios”. În proces el cere confidențialitate și solicită despăgubiri de peste 100 de milioane de dolari.

În documentele depuse pentru proces, Trump susține că New York Times a convins-o pe Mary Trump să „facă contrabandă cu dosarele din biroul avocatului ei și să le predea ziarului”, în ciuda faptului că a semnat un acord de confidențialitate, informează Daily Mail. Ea a semnat acordul în 2001, după ce a soluționat o luptă juridică controversată în care a fost implicat Frederick Trump – tatăl lui Donald și bunicul ei.

Donald Trump cere daune „într-o sumă care urmează să fie stabilită la proces, dar se crede că nu mai puțin de o sută de milioane de dolari”. În plângerea depusă se arată: „Pârâții s-au angajat într-un complot insidios pentru a obține înregistrări confidențiale și extrem de sensibile pe care le-au exploatat în beneficiul lor. Acțiunile inculpaților au fost motivate de o vendetă personală și de dorința lor de a câștiga faimă, notorietate și apreciere”.

Trump a ajuns să se judece cu nepoata

Mary, în vârstă de 56 de ani, fiica răposatului frate Fred, a declarat: „Așa cum se întâmplă întotdeauna cu Donald, el va încerca să schimbe subiectul”. Chiar dacă The New York Times nu a semnat un acord de confidențialitate, așa cum a făcut Mary, Trump susține că și ei sunt răspunzători, deoarece „eforturile lor colective de încălcare și / sau interferare cu drepturile sale contractuale și, în caz contrar, de conspirare răutăcioasă împotriva lui” îi face și pe ei răspunzători.

Mary Trump, în aprilie, a declarat pentru un podcast că este mândră că a predat documentele financiare. „De fapt sunt foarte mândră de asta. Dar trebuie să fiu sincer cu tine, nici măcar nu mi-am amintit că le aveam”, mai arată Daily Mail.

Cum a scăpat Donald Trump de plata impozitelor aproape un deceniu

Cei zece ani de declarații fiscale, pentru anii 1985 – 1994, consemnează ca s-au înregistrat pierderi de 1,17 miliarde de dolari pentru deceniul respectiv. Ziarul a scris că Trump pare să fi pierdut mai mulți bani decât aproape orice alt contribuabil american. A pierdut atât de mulți bani încât a reușit să evite plata impozitelor pe venit timp de opt din cei 10 ani. Trump a refuzat să-și dezvăluie dosarele fiscale, susținând că este auditat, deci nu are cum să facă acest lucru.

La un an după predarea documentelor, Mary, a publicat o carte despre familia ei, intitulată „Prea mult și niciodată suficient: Cum familia mea a creat omul cel mai periculos din lume”. Cartea s-a vândut în mai mult de 1,35 milioane de exemplare în prima sa săptămână, iar în august a fost publicat un follow-up post-Trump, intitulat „The Reckoning”. De asemenea, Mary a intentat o acțiune împotriva unchiului ei, Donald Trump, acuzându-l pe el și pe doi dintre frații săi cu privire la înșelăciuni ce privesc moștenirea familiei. Cazul este pe rol.

Sursa foto: Instagram