E simplu să arăți ca un model. Ponturi și sfaturi de la campioana europeană Bikini – Fitness

E simplu să arăți ca un model. Ponturi și sfaturi de la campioana europeană Bikini – Fitness
La 23 de ani, Narcisa Martin a devenit campioana europeană la categoria Bikini – Fitness, o disciplină sportivă relativ nouă. Titlul câștigat de tânăra din Timișoara a dus pentru prima dată pe podium România la Campionatele Europene de Fitness. Campioana a decis să vină în sprijinul tuturor femeilor ( și nu numai) care doresc să arate impecabil și să fie mândre de corpul lor, bucurându-se de o stare de sănătate, prin intermediul unei rubrici noi pe care o lansă la Rețete și vedete.

Originară din Iași, Narcisa Martin trăiește la Timișoara, unde activează ca antrenor personal și instructor de fitness la Smartfit Studio, una din cele mai mari săli de sport din oraș. Preocupată în egală măsură de sport și sănătate, ea studiază nutriția, urmând ca la absolvirea cursurilor să devină consultant în Nutriție Generală. Până atunci, de-a lungul acestei rubrici, ne va da ponturi de alimentație sănătoasă și exerciții pe care le putem urma și acasă.

„De mic copil am avut o atracție față de sport, începând în clasele primare să practic dansul sportiv, mai mult din joacă și distracție. Din clasa a V-a până la finalizarea liceului, am fost elevă la Liceul cu Program Sportiv Iași, la secția de atletism. Am participat la nenumărate competiții de atletism pe perioada anilor școlari, însă nu am atins performanțe înalte. Din dorința de a deveni cea mai bună, mi-am îndreptat atenția către alte activități, în căutarea de noi pasiuni, bineînțeles tot sportive”, a povestit tânăra.

La primul concurs a devenit campioană națională și campioană absolută

La vârsta de 16 ani s-a aflat în public la Campionatul Național de Culturism și Fitness, ce avusese loc în Iași, orașul ei natal. „Atunci am știut instant că trebuie să urc și eu pe acea scenă și să câstig! În urmatoarea săptămână am intrat pentru prima dată într-o sală de fitness și în sfârșit am simțit că acolo este locul meu”, își amintește campioana europeană la Bikini Fitness.

Un an mai târziu a participat la primul ei concurs de culturism, la Campionatul Național. A devenit pentru prima dată Campioană Națională (la categoria ei), dar a obținut și locul 1 la OPEN, devenind Campioană Absolută a României. De atunci a adunat în total 8 titluri de Campioană Națională, dintre care 4 și de Campioană Absolută a României, câte 1 titlu de Campioană Balcanică și Campioană Balcanică Absolută, 1 titlu Campioană Europeană și locul 4 la Campionatul Mondial.

Narcisa e dovada vie că te poți antrena singur

„În toți acești ani nu am beneficiat de niciun antrenor de specialitate sau preparator fizic, fiind nevoită pentru a atinge aceste performanțe, să îmi creez singură atât planurile de antrenament, cât și cele alimentare. În acest fel am avut posibilitatea de a întelege cum funcționează organismul când este supus la diete drastice pentru slăbire, cum să atingi valori foarte mici de grăsime corporală păstrând țesutul muscular în același timp, cum să revii într-un mod sănătos la o dietă echilibrată și bineînțeles cum să îmi păstrez starea optimă de sănătate în condiții extreme”, ne-a mai povestit Narcisa Martin.

În ultimii 2 ani a avut ocazia de a-și pune cunoștințele dobândite și în folosul altor sportive. Acestea au avut rezultate notabile: 2 medalii de argint la Campionatul Național 2021 și o medalie de bronz la Cupa României 2022.

Narcisa Martin antrenează oameni ce își doresc îmbunătățirea stilului de viață

În prezent, Narcisa Martin nu lucrează doar cu sportivi de perfomanță, timpul și-l petrece în sala de fitness, colaborând cu oameni din diferite domenii, ce își doresc îmbunătățirea stilului de viață.

„Pentru mine cea mai mare bucurie este amprenta pozitivă pe care reușesc să o las asupra oamenilor cu care lucrez. Și mi-aș dori să pot împărtăși informațiile pe care le-am adunat cu cât mai multe persoane. Din acest motiv încep și această rubrică. Voi împărtăși aici cele mai frumoase și ușoare metode prin care cu toții ne vom putea bucura de un stil de viață sănătos, păstrându-ne energia și starea de bine.

În această colecție de articole veți găsi metode sănătoase pentru scăderea sau luarea în greutate, tipuri de antrenamente și exerciții pentru fiecare obiectiv, cum să folosim suplimentele nutritive, sfaturi pentru un somn odihnitor sau o recuperare eficientă și nenumărate idei pentru rețete sănătoase”, ne asigură campioana.

Sursa foto: Smartfit Studio, Narcisa Martin

Recomandarile noastre