E vremea ploilor. Trucuri inteligente ca să nu vă intre apă în pantofi

E vremea ploilor. Trucuri inteligente ca să nu vă intre apă în pantofi
Vă plângeți mereu că pantofii trag apă când afară plouă, indiferent din ce material sunt făcuți? Iată câteva sfaturi pentru a scăpa de probleme.

Dacă nu vă surâde să purtați o pereche de cizme de cauciuc, atunci când ploile își fac apariția, aveți la dispoziție câteva trucuri mai puțin cunoscute pentru a păstra impermeabilitatea pielii.

E vremea ploilor. Trucuri inteligente ca să nu vă intre apă în pantofi

Cele mai frumoase perechi de pantofi sunt, fără îndoială, cele din piele întoarsă dar, din nefericire, sunt primele cu care veți avea probleme când afară plouă, pentru că se vor umple de apă. Ce e de făcut în această situație? Puteți folosi diferite soluții cumpărate de la magazinele de specialitate.

Primul pas este să curățați foarte bine încălțămintea, în așa fel să nu aibă nici un fir de murdărie sau praf pe ea. Ulterior, pulverizați cu un spray care va ține apa la distanță. Cei care preferă soluțiile naturale, pot opta cu succes pentru uleiul de ricin, grăsimea naturală de gâscă sau untura de pește pentru a proteja pantofii din piele netedă. O soluție excelentă, dar mai puțin cunoscută este crema de gălbenele.

Folosiți bicarbonat de sodiu

În cazul tenișilor, spălați cu apă fierbinte până se umezesc. Ulterior, amestecați o lingură cu bicarbonat de sodiu cu o lingură cu detergent pudră și puțină apă, până se transformă totul într-o pastă. Folosind o periuță de dinți, aplicați această soluție pe teniși, ștergeți cu o cârpă și clătiți cu apă rece. Lăsați să se usuce cât mai bine, apoi pulverizați un spray pentru impermeabilitate.

Vă este de un real ajutor și ceara de albine. Cu aceasta se vor freca pantofii de piele naturală și chiar imitație. La final, uscați cu uscătorul de păr. În cazul în care v-a prins ploaia, ștergeți imediat pantofii cu un tifon înmuiat în oțet alb. Vor dispărea toate dungile albe formate de la umezeală. Pentru urmele de noroi utilizați o perie.

Sursă foto: cristiannls