Muncitorul american se trezeşte la ora 8:00, îşi bea cafeaua, îşi sărută nevasta. Muncitorul român însă…

Muncitorul american se trezeşte la ora 8:00, îşi bea cafeaua, îşi sărută nevasta. Muncitorul român însă…
Începeți ziua cu zâmbetul pe buze! Am decis să înlocuim Horoscopul cu unu-două bancuri care să vă dea o stare de bine pentru toată ziua. Dacă știți bancuri bune, puteți să ni le trimiteți pe adresa de mail redactie@retetesivedete.ro.

Muncitorul american se trezeşte dimineaţa la ora 8:00, îşi bea cafeaua, îşi sărută nevasta şi copiii, se suie la volanul Fordului propriu şi se duce la Uzinele Chrysler, unde este muncitor calificat.

Muncitorul francez se trezeşte dimineaţa la ora 7:00, îşi bea cafeaua, îşi sărută nevasta şi copiii, se suie la volanul Renaultului propriu şi se duce la Uzinele Peugeot, unde este muncitor calificat.

Muncitorul român se trezeşte dimineaţa la ora 5:00, nu îşi bea cafeaua (e prea scumpă), nu îşi sărută nevasta (e plecată de la 4:00 să ducă copiii la creşă), se suie în tramvaiul 7 (dacă are loc pe scară) şi se duce la Uzinele Faur, unde Statul Român postdecembrist l-a făcut acţionar.

Muncitorul american primeşte 40 de dolari pe oră, muncitorul francez primeşte 20 de euro pe oră, iar românul dă de la el 10 lei pe oră pentru ca fabrica să nu se închidă. Acest ciclu se numește „Eficiență” în clasa muncitoare