Simona Ionescu / Redactor Șef

Elevii unui liceu văd zilnic filme pentru adulți în timpul orelor

Elevii unui liceu văd zilnic filme pentru adulți în timpul orelor
E o adevărată revoltă la un liceu din România, mai ales din partea părinților, care au reclamat toată povestea la DIICOT. Situația durează de anul trecut, și încă nu i s-a dat de cap.

La Cluj Napoca, de anul trecut, elevii unui liceu văd zilnic filme pentru adulți în timpul orelor online. Poate că adolescenții se amuză de situație, dar părinții și dascălii sunt îngroziți. Și, ca atare, au reclamat povestea la DIICOT. Asta se întâmpla la finele anului trecut. De atunci procurorii DIICOT îi caută fără succes pe indivizii care întrerup zilnic orele online de la Liceul „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca. Ce se întâmplă?

Pur și simplu transmisia pe platforma Adservio e întreruptă spontan ( cam cum apar calupurile de publicitate pe YouTube) și în loc să se mai vadă lecția, apar fragmente de filme pentru adulți. Sau se aud înjurături. Profesorii și părinții sunt exasperați, iar vineri dimineață au organizat chiar și un protest.

Adservio este o platformă educațională ce organizează cursuri online, gestionarea materialelor suport de curs și a temelor, notarea în catalogul virtual și informarea părinţilor prin rapoarte automate despre evoluţia și activitatea elevilor.

Elevii unui liceu văd zilnic filme pentru adulți în timpul orelor

Încă de anul trecut, orele online desfășurate pe platforma Adservio sunt întrerupte zilnic de filme pentru adulți, înjurături sau muzică. Cazul a fost semnalat la DIICOT Cluj încă din noiembrie 2020. Oficial, s-ar fi demarat o anchetă. Care, la patru luni distanță, nu are încă niciun rezultat.

„Cei de la Adservio ne spun că nu pot face nimic din moment ce link-ul de conectare a fost dat mai departe de către unul din elevi. Până în prezent nu au rezolvat problema”, a declarat pentru Monitor de Cluj mama unei eleve.

Vineri dimineață, mai mulți părinți s-au adunat în fața liceului pentru a protesta și pentru a semna o altă plângere comună pe care să o depună la DIICOT, în ideea că astfel ar putea mobiliza lucrurile.

Sursa foto: Pixabay

Prințul Harry, pictat de un purcel în vârstă de 4 ani. Cu cât s-a vândut portretul FOTO

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre