Elon Musk trece Twitter pe abonament lunar! Iată ce taxă cere miliardarul de la utilizatori

Elon Musk trece Twitter pe abonament lunar! Iată ce taxă cere miliardarul de la utilizatori
Noul proprietar al Twitter, Elon Musk a făcut marți un anunț privind viitoarea lansare a unui abonament pentru utilizatorii care vor să aibă bifă albastră.

Nimeni nu se pune cu Elon Musk, iar utilizatorii Twitter vor fi obligați să facă ce spune el.

Elon Musk pune piciorul în prag. Face schimbări radicale și nimeni nu se poate opune

Într-un mesaj lansat marți pe platforma Twitter, Elon Musk a vorbit despre viitoarea lansare a unui abonament de 8 dolari pentru toți utilizatorii care doresc să aibă bifă albastră. În prezent, doar unele profiluri pot solicita bifa care arată autenticitatea contului, mai ales companiile, personalitățile politice, sportive sau culturale și guvernele. Dar Musk a anunțat că cine nu respectă regulile platformei, o pot pierde.

Ce avantaje au utilizatorii

Desigur, există și avantaje pe care abonații le pot avea, de la afișarea mesajelor, la postarea de mesaje video și audio mai lungi și mai puțină publicitate.

Potrivit AFP, prețul diferă în funcție de țară. Musk a explicat și de ce a luat această decizie: pentru ca Twitter să fie „loc public” esenţial pentru democraţie şi să „ajute omenirea”.

I-a dat afară pe toți directorii de la Twitter

Cu doar câteva zile în urmă, după ce a preluat controlul platformei Twitter, Elon Musk i-a dat afară pe toți directorii. Apoi a postat și un mesaj pe platformă care suna așa: „pasărea a fost eliberată”. Potrivit Reuters, el a menționat și că nu vrea ca platforma să devină ”cameră de ecou pentru ură și diviziune”, transmite Reuters.

Musk nu a spus până în acest moment nimic despre cine va conduce compania, dar sursele spun că miliardarul vrea să reducă locurile de muncă, așa că cei 7500 de angajați tremură că vor rămâne fără job. Pe de altă parte, el susține că nu-l interesează să câștige mai mulți bani cu această platformă. Sursele susțin că el a luat această decizie pentru că ar fi fost indus în eroare privind numărul de conturi de spam de pe platformă.