Epilatul la copii. De la ce vârstă e indicat să mergem cu fetele noastre la epilat

Epilatul la copii. De la ce vârstă e indicat să mergem cu fetele noastre la epilat
A venit vara și toate fetele, mari și mici, se îmbracă în pantaloni scurți, în fustițe sau în rochițe. Multe dintre ele au păr pe picioare de mici. Acum vine întrebarea: De la ce vârstă se pot epila fetele?

Părul pe picioare, pe mâini sau la axilă arată urât la oricine. Sunt unele fetițe care, chiar dacă au doar șapte-opt ani, au păr pe o mare suprafață din corp. Deja sunt măricele, copiii râd de ele, iar ele sunt stânjenite.

Fetița mea se confruntă cu o pilozitate mai mare încă de la naștere. Deși are doar nouă ani are păr pe picioare. Rușinată de părul negru și vizibil, și l-a tuns, pe ascuns, cu o forfecuță. Părul a crescut mai mare, mai viguros și mai vizibil.

Am consultat mai mulți medici și o cosmeticiană și am decis că, deși are doar nouă ani, să îi ascult rugămințile și să o duc la epilat. Cosmeticiana a epilat-o cu ceară. Ne-a spus că și pe fetița ei, care are 10 ani, o epilează de aproape doi ani.

A preparat ceara să nu fie foarte fierbinte, doar călduță și i-a epilat fetei părul de pe picioare. Nu a plâns, doar a strâns puțin din dinți, dar de… „suferă baba la frumusețe”.

Copiii se pot epila de la vârsta de opt ani

Prima cu care am stat de vorbă a fost doamna doctor dermatolog. Din start mi-a spus că este interzisă varianta de epilat definitiv cu laser, din cauza capacității părului de a se regenera în funcție de vârstă. Cu cât începe mai târziu, cu atât vor fi necesare mai puține ședințe pentru un efect de durată.

I-am spus că fetiței îi e rușine cu părul de pe picioare și mi-a spus că putem să mergem la epilat, dar să optăm pentru epilatul cu ceară. Ne-a mai spus să evităm lama de ras, pentru că părul va crește și mai des, iar copilul se poate răni, precum și epilatoarele electrice, pentru că produc senzație de durere.

Ceara, în schimb, are avantajul că poate fi folosită de la vârsta de aproximativ 8 ani, dacă este călduță. Ceara fierbinte trebuie evitată pentru pielea delicată a copiilor. De asemenea, după epilat, fetițele nu trebuie să se expună la soare, pentru a evita depigmentarea pielii.

Nu există o vârstă anume pentru epilatul la copii

În concluzie, atunci când fetele nu se mai simt bine cu părul pe ele și cer chiar ele să se epileze, noi, mamele, ar trebui să le susținem și să le facem  programare la cosmetică. „În general, fetițele vin la epilat de pe la 9 ani, mai nou. Vârsta medie e cam de 11-13 ani, când încep să aibă pilozitate la axilă și inghinală. Am o fetiță în vârstă de 7 ani. Din păcate, are niște dereglări hormonale și are foarte mult păr. Ca să nu mai râdă copiii de ea la școală, mama ei o aduce la epilat o dată pe lună”, nea declarat Cristina N., cosmeticiană la un salon din București.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre