Excentrități occidentale. Cât costă podul din celebra carte Winnie-the-Pooh

 Excentrități occidentale. Cât costă podul din celebra carte Winnie-the-Pooh
Un pod vechi, care l-a inspirat pe A.A. Milne, autorul celebrei cărți pentru copii Winnie-the-Pooh, este  scos la vânzare.

Iată cât costă podul din Winnie-the-Pooh. Acest pod a fost descris în amănunt în cărțile lui Milne. El e scos la licitație, informează Reuters.

Posingford Bridge a fost construit în 1907 peste un râu din Ashdown Forest, în sudul Angliei. „Christopher Robin s-a jucat pe el în copilărie în anii 1920 împreună cu tatăl lui, autorul A.A. Milne, inventând jocul „Poohsticks”, care a oferit inspiraţia pentru cărţile ulterioare”, a indicat casa de licitaţii Summers Place.

Podul apare pentru prima dată în povestea The House at Pooh Corner. Aici autorul povestește cum Pooh scapă accidental un con de pin într-un râu de pe un pod. După ce îl vede apărând de cealaltă parte a podului, născoceşte regulile pentru „Poohsticks”.

E.H. Shepard este ilustratorul care a desenat podul pentru cărțile lui Milne. Acesta apare și în cărțile ulterioare, în care personajele Christopher Robin, Eeyore şi Tigger joacă „Poohsticks”.

Cât costă podul din Winnie-the-Pooh

Podul, care datorită cărților cu celebrul ursuleț galben a devenit o atracție turistică zonală, a fost restaurat şi reconstruit în 1979. Ulterior, acesta a fost demontat şi depozitat, deoarece se degradase prea tare. În anul 1999 el a fost înlocuit cu o structură nouă. Acum podul a fost recent restaurat şi reconstruit în totalitate şi este de vânzare la un preţ de licitaţie cuprins între 40.000 şi 60.000 de lire sterline.

Sursa foto: Summers Place Auctions Ltd/facebook.com