Expoziție – concept cu artiști de renume internațional, la Triade

Expoziție – concept cu artiști de renume internațional, la Triade
Un nou concept de expoziție va putea fi vizionat la Timișoara, începând cu această săptămână, acesta reunind nouă artiști și un grup de creație cu reputație internațională.

Fundația Interart Triade și Jecza Gallery prezintă un nou concept de expoziție având în centru fotografia ca mediu de exprimare artistic: In and Out, Out and In. Expoziția se va deschide vineri, 14 octombrie și se va putea vizita până în data de 18 decembrie. Publicul este invitat să ia parte vineri la vernisaj începând cu ora 19:00.

Creații de la mari artiști internaționali, pe simeze

Curatoriată de Ami Barak, expoziția reunește artiști cu renume internațional atât din țară, cât și din străinătate: Michele Bressan, Mircea Cantor, Dani Ghercă, Matan Mittwoch, Pusha Petrov, Joanna Piotrowska, Anca Munteanu Rimnic, Decebal Scriba, Bruno Serralongue, și subREAL.

Curatorul Ami Barak explică titlul expoziției In and Out, Out and In făcând referire la una dintre lucrările majore ale lui Lawrence Wiener care începe astfel. Declarația, așa cum este susținută de artist, face posibilă interpretarea sensului cuvintelor pentru a da o altă formă operei.

„Orice loc are un exterior și un interior”

În acest fel, artistul vorbește despre „preluarea controlului” asupra lucrării. „Orice loc are un exterior și un interior, iar același lucru este valabil și pentru o operă de artă, mai ales în cazul unei lucrări fotografice. Imaginea se află în centrul reflecției artiștilor prezenți în In and Out, Out and In. Expoziția își propune să combine stările duble și reversibile ale proiectelor fiecărui artist, stabilind jocuri de tensiune și oscilații între real și ficțional, colectiv și intim, exterior și interior, atât în timp, cât și în spațiu”, transmit organizatorii.

Merită aminti că Ami Barak este curator de expoziții, critic de artă și consultant de artă. Este stabilit în Franța și lucrează la Paris. Ami Barak este promotorul a sute de proiecte și expoziții în Franța și în străinătate și autorul a numeroase articole și texte pentru cataloage și publicații dedicate artei contemporane.

Sursa foto: Fundația Interart Triade