Expoziție în timp de pandemie, la Timișoara. Peste 100 de artiști români și străini își prezintă creațiile

Expoziție în timp de pandemie, la Timișoara. Peste 100 de artiști români și străini își prezintă creațiile
Cel mai important eveniment de artă contemporană din România își deschide simezele la Timișoara în acest weekend.

Our Other Us: Bienala Art Encounters 2021 aduce artă contemporană în pandemie. Din cauza restricțiilor sanitare, programul weekend-ului de deschidere, 1 – 3 octombrie, a suferit modificări. Astfel,  începând de vineri, ora 14:00, toate expozițiile Bienalei Art Encounters de la Timișoara vor putea fi vizitate de public în baza certificatului verde și cu respectarea normelor de siguranță sanitară.

Orarul de vizitare va fi 14:00 – 18:00 pentru ziua de vineri, și 11:00 – 18:00, pentru sâmbătă și duminică. Vizitarea se poate face prin prezentarea certificatului verde, cu purtarea măștii și cu limitarea numărului de persoane prezente într-un spațiu expozițional la un moment dat. Spațiile principale ale expozițiilor sunt la ISHO, Fundația Art Encounters, Muzeul de Transport Public „Corneliu Mikloși” și Muzeul Național de Artă Timișoara. Alte exponate pot fi văzute la Institutul Francez, Galeria Helios și Centrul Cultural FABER.

Peste 100 de artiști români și străini își prezintă creațiile

Bienala readuce în prim-plan clădiri-emblemă ale Timișoarei și, totodată, va activa spații neconvenționale din oraș.Lucările și instalațiile pot fi vizitate până în data de 7 noiembrie.

Astfel, expoziția Kasiei Redzisz, How To Be Together / Cum să coabităm , va fi organizată la Muzeul de Transport Public Corneliu Mikloși și va avea câteva extensii la Institutul Francez, Galeria Helios și spațiul public din cartierul Fabric.

Expoziția curatoriată de Mihnea Mircan, Landscape în a Convex Mirror / Peisaj în oglindă convexă, va avea loc în clădirea de birouri ISHO, la Pavilionul ISHO și la Centrul Cultural Faber.

Seasons End, o expoziție istorică, bazată pe o cercetare curatorială inițiată de Kasia Redzisz și secondată de mai tânăra curatoare Georgia Țidorescu, va fi organizată la sediul Fundației Art Encounters.

Alături de cele două proiecte curatoriale propuse de Mihnea Mircan și Kasia Redzisz, Bienala va include o expoziție invitată care explorează relația dintre artă contemporană și poezie, Aripa secretă /Secret Wing , rezultat al colaborării dintre Maria Rus Bojan și Bogdan Ghiu, organizată de Fundația Triade și Muzeul Național de Artă Timișoara.

Programul deschiderii Our Other Us: Bienala Art Encounters 2021

Vineri, 1 octombrie

14:00 deschiderea Bienalei Art Encounters 2021, cu transmisiune live

14:00 – 18:00 soft opening: Bienala Art Encounters 2021 (accesul se realizează cu certificat verde, purtarea măștii și este permis accesul unui număr limitat de persoane în fiecare spațiu)

15:00 – Tur ghidat alături de curatoarea Kasia Redzisz și o parte dintre artiștii invitați (Muzeul de Transport Public „Corneliu Mikloși” și Fundația Art Encounters)

15:00 – Tur ghidat – ISHO Office

16:00 – Manuel Pelmuș, „Permanent Collection”, ongoing action (cu Mihai Mihalcea, sound design Ion Dumitrescu) (Muzeul de Transport Public „Corneliu Mikloși”) (accesul se realizează cu certificat verde, purtarea măștii, și este permis accesul unui număr limitat de persoane în spațiu)

17:00 – 19:00 soft opening „Aripa Secretă” la Muzeul Național de Artă Timișoara (accesul se realizează cu certificat verde, purtarea măștii, și este permis accesul unui număr limitat de persoane în spațiu)

18:00 Performance – program colateral: VIDEO + RADIO + LIVE (accesul se realizează cu certificat verde, purtarea măștii și este permis accesul unui număr limitat de persoane în spațiu)

Sâmbătă, 2 octombrie

Spațiile expoziționale sunt deschise în intervalul orar 11:00 – 18:00

11:00 Manuel Pelmuș, „Permanent Collection”, ongoing action (cu Mihai Mihalcea, sound design Ion Dumitrescu) (Muzeul de Transport Public „Corneliu Mikloși”) (accesul se realizează cu certificat verde, purtarea măștii, și este permis accesul unui număr limitat de persoane în spațiu)

12:00 Tur ghidat alături de curatoarea Kasia Redzisz și o parte dintre artiștii invitați (Muzeul de Transport Public „Corneliu Mikloși” și Fundația Art Encounters)

14:00 Tur ghidat – ISHO Offices, Pavilionul ISHO

16:00 Tur ghidat al expoziției „Aripa secretă” (Muzeul Național de Artă Timișoara)

Duminică, 3 octombrie

Spațiile expoziționale sunt deschise în intervalul orar 11:00 – 18:00

11:00 – 13:00 Soft opening „1+2+3+4 O aniversare, busolă pentru viitor” la Galeria Jecza, în prezența curatorului (accesul se realizează cu certificat verde, mască și este permis accesul unui număr limitat de persoane în spațiu)

14:00 Discuție Bogdan Ghiu și Marcel Tolcea, transmisă online (Muzeul Național de Artă Timișoara)

16:00 Tururi ghidate cu mediatorii bienalei în toate spațiile expoziționale

17:00 Lansarea Catalogului Bienalei Art Encounters 2021, online

Sursa foto: Art Encounters 2021