Facturi mai mici în noiembrie. Cerul ține cu noi!

Facturi mai mici în noiembrie. Cerul ține cu noi!
Luna noiembrie aduce vreme frumoasă, anunță meteorologii. Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specific acestei luni din toamnă, potrivit prognozei ANM. Este o veste bună pentru noi toți, dar mai ales pentru cei care nu au încă apă caldă și căldură.

Vă așteaptă parcurile, cu imagini de poveste. E covor de frunze arămii și galbene. Meteorologii spun că în următoarea lună vor fi temperaturi mai mari decât ar fi normal în această perioadă. Vor fi și câteva ploi, dar nu vor asigura deficitul din sol.

Meteorologii anunță o toamnă blândă

Meteorologii ANM au publicat o estimare a vremii pentru următoarele patru săptămâni. Este o veste bună: va fi o toamnă blândă, cu temperaturi mai mari decât ar fi normal în aceastî perioadă.

Săptămâna 01.11.2021 – 08.11.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele estice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 08.11.2021 – 15.11.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în nord-est. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 15.11.2021 – 22.11.2021

Temperaturile medii se vor situa ușor peste cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 22.11.2021 – 29.11.2021

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales la munte. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință în general deficitară, mai ales în zonele montane.

Din datele înregistrate în perioada 1961–2020, la stațiile meteorologice din rețeaua Administrației Naționale de Meteorologie, se constată că temperatura medie multianuală a  lunii noiembrie depăşeşte 8 ºC doar în zona Litoralului. În Transilvania, nordul și centrul  Moldovei, în Subcarpaţii Moldovei și Subcarpații de Curbură, precum și în estul Maramureșului, temperatura medie variază între 2 şi 4 ºC. În zona montană joasă şi în depresiunile intramontane sunt caracteristice temperaturi medii cuprinse între -2 şi 2ºC. În zona montană înaltă (peste 1500 m) aceste valori coboară sub -2 ºC şi uneori, sub -4 ºC . Sursa: meteoromania.ro