Familia a decis unde și când va fi înmormântat Ion Caramitru

Familia a decis unde și când va fi înmormântat Ion Caramitru
Cunoscutul actor Ion Caramitu va fi condus pe ultimul său drum, săptămâna aceasta. Ceremonia a fost amânată până acum.

Familia a decis unde și când va fi înmormântat Ion Caramitru. Rudele regretatului actor au oferit primele explicații celor care își doresc să îi fie alături pe ultimul drum. Ceremonia, cu onoruri militare, va avea loc, cel mai probabil, în cursul zilei de vineri. Artistul și va dormi somnul de veci pe Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu.

Funeraliile au fost amânate cât de mult s-a putut, pentru a permite şi rudelor şi prietenilor din străinătate ai defunctului să poată veni la Bucureşti pentru a-i aduce un ultim omagiu.

Familia a decis unde și când va fi înmormântat Ion Caramitru

Ceremonia de înmormântare a lui Ion Caramitru va fi cu onoruri militare. Regimentul de Gardă al Garnizoanei Bucureştiului vor executa trei salve de foc, aşa cum se obişnuieşte în cazul personalităților recompensate cu Ordinul „Steaua României”.

Amintim că președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe actor cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler în martie 2017, la împlinirea vârstei de 75 de ani. Atunci, Ion Caramitru îi mulțumea șefului statului, cu promisiunea că „de acum înainte voi încerca să nu mă opresc niciodată”.

Discreție maximă

„Înmormântarea va avea loc vineri, 10 septembrie, de la ora 12:00, pe Aleea Actorilor a cimitirului Bellu (Serban Vodă)”, este mesajul transmis de Teatrul Național București.

Deși admiratorii lui se așteptau, trupul neînsuflețit al marelui artist Ion Caramitru nu a fost depus în holul Teatrului Naţional din Bucureşti, instituţie pe care acesta a condus-o din 2005 încoace neîntrerupt şi în fruntea căreia tocmai începuse un nou mandat de cinci ani. Familia a decis să păstreze discreția și în ceea ce privește ultimele zile de viață a lui Ion Caramitru.