Fantome celebre din istorie. Printre ele, Doamna Maro și Fantoma din Chicago

Fantome celebre din istorie. Printre ele, Doamna Maro și Fantoma din Chicago
Anumite personaje care au intrat în istorie au continuat să existe și după moarte, în chip de spirite. Faima lor s-a dus departe și a fost întreținută de cei care cred în ele. Câteva fantome celebre din istorie sunt cunoscute și azi. Printre ele, Anne Boleyn.

Fantomele sunt spirite neliniștite care nu pot trece dincolo. Se spune că ceva încă le ține pe pământ și se hrănesc cu energia celor de care nu se pot desprinde. Ori că i-au iubit prea mult, ori că au avut morți violente pe care nu le-au conștientizat, sau că nu și-au încheiat socotelile cu cei ce le-au greșit. Iată câteva fantome celebre din istorie. 

Fantome celebre din istorie. Resurrection Mary

Povestea fantomei din Chicago este una care a inspirat inclusiv filme. Un șofer vede la marginea drumului o femeie frumoasă îmbrăcată în alb care îi face semn să oprească. Oprește și tânăra se urcă în mașină, pe locul din spate. Nu e foarte vorbăreață, îi spune doar să oprească atunci când au ajuns în dreptul cimitirului Resurrection. Șoferul oprește iar tânără coboară și se pierde în noapte. 

Doamna Maro de la Raynham Hall

fantome celebre

Doamna Maro de la Raynham Hall este probabil cea mai cunoscută fotografie care conține o apariție spectrală. Povestea doamnei maro este una tragică. Lady Dorothy Walpole a fost soția lui Charles Townshend, un nobil cunoscut pentru temperamentul lui tiranic. Townshend și-a acuzat soția de adulter și a pedepsit-o întemnițând-o pe viață în camera ei din conacul de la Raynham Hall. 

În 1726 a decedat, fiind răpusă de necruțătorul pojar, dar se spune că nici după moarte nu și-a găsit odihna și nu a putut să își părăsească temnița. Mărturiile sunt numeroase iar fotografia de mai sus le dă de gândit chiar și celor care nu cred în viața de după moarte.

Mary cea sângeroasă, regina Angliei

Bloody Mary sau Mary cea sângeroasă este o legendă urbană despre o fantomă sau spirit malefic, care își face simțită prezența dacă este chemată la miezul nopții în fața unei oglinzi. Mary apare acoperită de sânge și le produce o sperietură pe cinste celor care au îndrăznit să îi tulbure odihnă. Dar poate avea și o față mai prietenoasă, dezvăluindu-le viitorul celor care au chemat-o. Nu se știe exact de unde a pornit legenda urbană, dar sunt indicii conform cărora Bloody Mary nu ar fi alta decât sângeroasa regină a Angliei, Mary I.

Anne Boleyn, regina decapitată 

Anne Boleyn, a doua soție a lui Henry al VIII-lea, a fost decapitată în Turnul Londrei în 1536 pentru că a fost incapabilă să îi dăruiască regelui un urmaș de sex masculin. Se pare că Anne nu și-a găsit niciodată odihna și de secole bântuie fără odihnă Turnul Londrei, cărându-și în brațe propriul cap. Una dintre cele mai credibile mărturii datează din 1864. Atunci un soldat a zărit o siluetă albă difuză plimbându-se prin Turnul Londrei. Speriat, a țintit către siluetă și a tras. Glonțul a trecut fix prin ea, dar Anne și-a continuat netulburată plimbarea nocturnă.

Foto: Facebook

Ai visat un copil? Ce ar putea să înseamne

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp