Simona Ionescu / Redactor Șef

Filmarea care a provocat scandalul prizării de cocaină de către solistul trupei Maneskin, câștigătoarea Eurovision 2021

Filmarea care a provocat scandalul prizării de cocaină de către solistul trupei Maneskin, câștigătoarea Eurovision 2021
Maneskin, trupa care a reprezentat Italia la Eurovision 2021, a plecat acasă cu premiul cel mare. Italienii au cucerit publicul cu piesa Zitti e buoni, fiind notați în clasament cu 524 de puncte. Pe podium au fost urmați de Barbara Pravi cu piesa Voila, iar Gjon’s Tears cu Tout l’Univers a ocupat locul trei.

Maneskin este marele câștigător al celei de-a 65-a ediții a concursului Eurovision. Italienii au făcut spectacol pe scena din Olanda.
Cele mai bune rezultate ale Italiei de-a lungul timpului au fost: primul loc în 1964, cu Gigliola Cinquetti, în 1990, cu Toto Cutugno și în 2021 cu Måneskin.

Italia nu a participat la Eurovision 14 ani

Timp de 14 ani, Italia nu a mai participat la concurs. Presa italiană îi numește cei patru magici pe membrii trupei Maneskin. 

Maneskin este marele câștigător Eurovision. Formația este compusă din trei băieţi şi o fată și a impresionat publicul cu o piesă rock foarte antrenantă, în stil „garage rock”, intitulată „Zitti e buoni”.
Graţie unui important impuls al voturilor din partea publicului, reprezentanții din Italia au avut un total de 524 de puncte.

Trupa Maneskin a luat naștere în urmă cu cinci ani. Cu muzica lor, au făcut să zâmbească din nou Italia după cea mai întunecată perioadă a istoriei recente. 

Acuzații grave asupra câștigătorului Eurovision

Solistul italienilor a fost surprins părând că ar consuma droguri în timpul difuzării.

Damiano David a fost surprins pe camerele video aplecându-se asupra mesei și făcând un gest ciudat în timpul difuzării live a competiției. Solistul trupei care a reprezentat Italia la Eurovision este bănuit de consum de substanțe interzise. El a respins acuzațiile. Videoclipul în care artistul se comportă ciudat a devenit viral, internauții acuzându-l că a prizat cocaină.

Damiano David, din trupa italienilor, a spus că nu consumă droguri și a respins acuzațiile.

Când a fost întrebat despre incident în timpul unei conferințe de presă, Damiano David, a spus: „Thomas (chitaristul Thomas Raggi) a spart un pahar … Nu consum droguri, vă rog băieți, nu spuneți asta. Nu spune-ți asta. Fără cocaină, te rog, nu spune asta”.

Cum a luat naștere numele grupului

Trupa era acolo, numele lipsea. Victoriei i-a venit în minte numele mamei sale, Maneskin – în daneză înseamnă „lumina lunii”. Nu era nevoie de nimic altceva. Din acel moment, Maneskin a început să facă un singur lucru: să se joace. Fie că a fost la festivaluri de muzică independente sau pe străzile Romei, nu a contat.

Tinerii nu s-au ferit să amintească despre acele momente în care cântau pe via del Corso, Roma, iar teaca de chitară era folosită pentru a strânge monedele trecătorilor. Cu acei bănuți strânși, cei patru au reușit să plătească pentru prima dată un studio de înregistrare. Atunci erau niște liceeni fără ținute de spectacol rock: cercei în nas și urechi, tocuri, tatuaje.

Fotografia, difuzată de Eurovision, este făcută în 2017, când trupa cânta pe străzile Romei.

„Ne amintim şi acum sentimentul pe care l-am avut atunci când ne-au spus că nu putem plăti totul în monede”, au spus cei de la Maneskin.

Aşa au ajuns să câștige marele festival Eurovision cu melodia „Zitti e buoni”. Iar acum, melodia lor este fredonată de toată lumea după ce a fost lansată pe scena celui mai vizionat spectacol muzical din totdeauna.

„Vrem doar să spunem, pentru întreaga Europă, pentru întreaga lume, rock ‘n’ roll-ul nu moare niciodată”, a declarat Damiano David, solistul trupei Maneskin, după victorie.

Elena Merișoreanu ajunge pe mâna medicilor

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre