Filmarea care a provocat scandalul prizării de cocaină de către solistul trupei Maneskin, câștigătoarea Eurovision 2021

Filmarea care a provocat scandalul prizării de cocaină de către solistul trupei Maneskin, câștigătoarea Eurovision 2021
Maneskin, trupa care a reprezentat Italia la Eurovision 2021, a plecat acasă cu premiul cel mare. Italienii au cucerit publicul cu piesa Zitti e buoni, fiind notați în clasament cu 524 de puncte. Pe podium au fost urmați de Barbara Pravi cu piesa Voila, iar Gjon’s Tears cu Tout l’Univers a ocupat locul trei.

Maneskin este marele câștigător al celei de-a 65-a ediții a concursului Eurovision. Italienii au făcut spectacol pe scena din Olanda.
Cele mai bune rezultate ale Italiei de-a lungul timpului au fost: primul loc în 1964, cu Gigliola Cinquetti, în 1990, cu Toto Cutugno și în 2021 cu Måneskin.

Italia nu a participat la Eurovision 14 ani

Timp de 14 ani, Italia nu a mai participat la concurs. Presa italiană îi numește cei patru magici pe membrii trupei Maneskin. 

Maneskin este marele câștigător Eurovision. Formația este compusă din trei băieţi şi o fată și a impresionat publicul cu o piesă rock foarte antrenantă, în stil „garage rock”, intitulată „Zitti e buoni”.
Graţie unui important impuls al voturilor din partea publicului, reprezentanții din Italia au avut un total de 524 de puncte.

Trupa Maneskin a luat naștere în urmă cu cinci ani. Cu muzica lor, au făcut să zâmbească din nou Italia după cea mai întunecată perioadă a istoriei recente. 

Acuzații grave asupra câștigătorului Eurovision

Solistul italienilor a fost surprins părând că ar consuma droguri în timpul difuzării.

Damiano David a fost surprins pe camerele video aplecându-se asupra mesei și făcând un gest ciudat în timpul difuzării live a competiției. Solistul trupei care a reprezentat Italia la Eurovision este bănuit de consum de substanțe interzise. El a respins acuzațiile. Videoclipul în care artistul se comportă ciudat a devenit viral, internauții acuzându-l că a prizat cocaină.

Damiano David, din trupa italienilor, a spus că nu consumă droguri și a respins acuzațiile.

Când a fost întrebat despre incident în timpul unei conferințe de presă, Damiano David, a spus: „Thomas (chitaristul Thomas Raggi) a spart un pahar … Nu consum droguri, vă rog băieți, nu spuneți asta. Nu spune-ți asta. Fără cocaină, te rog, nu spune asta”.

Cum a luat naștere numele grupului

Trupa era acolo, numele lipsea. Victoriei i-a venit în minte numele mamei sale, Maneskin – în daneză înseamnă „lumina lunii”. Nu era nevoie de nimic altceva. Din acel moment, Maneskin a început să facă un singur lucru: să se joace. Fie că a fost la festivaluri de muzică independente sau pe străzile Romei, nu a contat.

Tinerii nu s-au ferit să amintească despre acele momente în care cântau pe via del Corso, Roma, iar teaca de chitară era folosită pentru a strânge monedele trecătorilor. Cu acei bănuți strânși, cei patru au reușit să plătească pentru prima dată un studio de înregistrare. Atunci erau niște liceeni fără ținute de spectacol rock: cercei în nas și urechi, tocuri, tatuaje.

Fotografia, difuzată de Eurovision, este făcută în 2017, când trupa cânta pe străzile Romei.

„Ne amintim şi acum sentimentul pe care l-am avut atunci când ne-au spus că nu putem plăti totul în monede”, au spus cei de la Maneskin.

Aşa au ajuns să câștige marele festival Eurovision cu melodia „Zitti e buoni”. Iar acum, melodia lor este fredonată de toată lumea după ce a fost lansată pe scena celui mai vizionat spectacol muzical din totdeauna.

„Vrem doar să spunem, pentru întreaga Europă, pentru întreaga lume, rock ‘n’ roll-ul nu moare niciodată”, a declarat Damiano David, solistul trupei Maneskin, după victorie.

Elena Merișoreanu ajunge pe mâna medicilor

 

Recomandarile noastre