Flan cu portocale în crustă din foi de plăcintă. Rețeta lui chef Nicolai Tand

Flan cu portocale în crustă din foi de plăcintă. Rețeta lui chef Nicolai Tand
Bucătarul matinalului, chef Nicolai Tand, i-a încântat recent pe matinali cu acest desert aparte: Flan cu portocale în crustă din foi de plăcintă.

Așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului, de când s-a alăturat colectivului matinalului Super Neatza, chef Nicolai Tand prepară în platoul emisiunii multe rețete nemaipomenite. În ediția din 16 februarie 2022, chef Nicolai Tand a preparat o rețetă de Flan cu portocale în crustă din foi de plăcintă. Acsta este un desert simplu pe care îl puteți prepara și voi acasă, urmărind lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, oferite mai jos.

Flan cu portocale în crustă din foi de plăcintă – ingrediente

Pentru crustă: 200 gr foi de plăcintă

120 gr unt

Pentru cremă: 400 ml lapte

400 ml smântână pentru frișcă

4 ouă

350 gr făină

coaja și sucul de la o portocală

un praf de sare

Mod de preparare

Se începe cu compoziția pentru crema de portocale care necesită fierbere și răcire înainte de a fi adăugată în interiorul crustei din foi de plăcintă. Se pun într-un vas, pe foc, laptele și smântâna pentru frișcă. În alt vas, se amestecă ouăle cu un praf de sare și zahărul. Se adaugă coaja de portocală, răzuită fin și sucul acesteia. Apoi se adaugă făina și se toarnă treptat din amestecul de lapte cu smântână, fierbinte. Se amestecă intens, până la omogenizare, apoi se fierbe crema până când capătă consistență. Apoi se lasă crema la temperat.

Într-o tavă de cuptor mai micuță se așază hârtie de copt. Foile de plăcintă se desfac și se ung cu unt topit. Se așază una peste alta în tavă, ridicându-le marginile de jur împrejurul tăvii. Se crează astfel o formă de coșuleț unde se adaugă crema temperată.  Tava cu prăjitură se pune în cuptorul încălzit la 180 de grade și se coace pentru 20-25 de minute. Se lasă să se tempereze bine înainte de a o porționa. Este delicioasă și de mare efect așa cu marginile crocante ale aluatului și interiorul cremos ca o budincă.

Sursa: Neatza cu Răzvan și Dani

Recomandarile noastre