Fosta iubită a lui Florin Piersic, actrița Gabriella Vlad vrea să se întoarcă

Fosta iubită a lui Florin Piersic, actrița Gabriella Vlad vrea să se întoarcă
Stabilită în Israel din 1986, fosta iubită a lui Florin Piersic, Gabriella Vlad Werner, va deveni bunică. Anul acesta, actrița vrea să se întoarcă definitiv în țară. În exclusivitate pentru cititorii Rețete si Vedete, Gabriella Vlad Werner ne-a transmis un mesaj și ne-a împărtășit din viața ei.

Una din cele mai mari iubiri ale lui Florin Piersic, după actrița Tatiana Iekel, prima lui soție, care i-a dăruit primul fiu, Florin Piersic junior, a fost tot o actriță, Gabriella Vlad Werner. S-au iubit vreme de nouă ani. Erau tineri și cei mai frumoși actori ai noștri.

Gabriella Vlad Werner, stabilită de ani buni în Israel, în orașul Ashtod, și-a sărbătorit pe 10 ianuarie ziua de naștere. Iar cadoul cel mai mare pe care îl așteaptă va fi cel care va veni peste o lună, când fiica sa cea marea, Ana, în vârstă de 36 de ani, îi va dărui o nepoțică.

Încă nu au stabilit ce nume să-i pună, căci în Israel există și obiceiul ca noului născut să nu-i dai numele decât după ce se naște. După două zile. Ana, ca și cealaltă fată, Adela, de 34 de ani pe care Gabriella le are ca rod al iubirii și căsniciei sale cu Marcel Werner, sunt stabilite, de șapte ani, în Australia.

Gabriella Vlad Werner și fetele ei

Întrebată de reporterul „Rețete și vedete” dacă a fost sunată, la aniversare, de Florin Piersic, actrița a spus, cu o umbră de supărare, că nu. Că nu a primit niciun mesaj, niciun semn.

„Nu am mai vorbit cu Florin de 4-5 ani”, ne-a declarat prin telefon, Gabriella Vlad Werner. „Înainte vorbeam, ne vedeam la o cafea în țară sau când venea aici, în Israel. Ne vedeam ca amici! De 4-5 ani nu a mai dat niciun semn de viață. Aaa! A sunat în noiembrie trecut, de Sfinții Mihail și Gavril. Am văzut numărul lui pe telefon, dar pur și simplu nu am vrut să răspund. Mă uitam la telefon și chiar vorbeam cu glas tare: Uite, nu vreau să-ți răspund!”.

O iubire cu Florin Piersic care a durat 9 ani

Gabriella Vlad Werner a fost iubita lui Florin Piersic, după ce acesta a divorțat de actrița Tatiana Iekel, între anii 1974 și 1983.

La un an de la debutul iubirii lor, însă, Florin Piersic s-a îndrăgostit și s-a căsătorit cu Anna Selesz. Cu toate acestea, faptul că proaspăta soție rămăsese la Cluj, iar el juca în București, l-a făcut pe marele actor să continue relația cu Gabriella Vlad. S-au despărțit în 1983, iar în anul 1985, Florin Piersic a divorțat și de Anna Selesz, mama celui de-al doilea său fiu, Daniel.

Gabriella, de o frumusețe devastatoare, povestește că s-a îndrăgostit de Florin Piersic pe când era studentă la teatru. Ea avea 21 de ani, iar actorul, 38. O iubire mare, care era deja de notorietate, care s-a terminat odată ce Gabriella l-a întâlnit pe Marcel Werner, în 1983, cel care avea să-i devină soț și cu care a emigrat și stabilit în Israel.

Frumoasa Gabriella a intrat prima la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie, în 1974. A terminat facultatea, patru ani mai târziu, cu 10, ca șefă de promoție. A avut dreptul să aleagă, unde va juca, și, în condițiile în care în București nu era niciun loc, a ales Teatrul „Victor Ion Popa” din Bârlad.

Pe lângă zeci de piese de teatru, Gabriella Vlad Werner a jucat, până să plece din țară, în mai multe filme, printre care „Dumbrava minunată”, ”Trandafirul galben”.

Viața Gabriellei Vlad în Israel, departe de celebrul Florin Piersic

Odată stabilită în Israel, Gabriella nu și-a trădat profesiunea de credință. Actoria. După primii șapte ani, în care a stat acasă ca să-și crească fetițele, Gabriella s-a angajat profesoară de teatru la un colegiu de artă. Unde a predat timp de 28 de ani, până la izbucnirea pandemiei.

În paralel, actrița a predat, o zi pe săptămână, și la Facultatea de Teatru din Ashtod. S-a integrat rapid și și-a găsit mediul artistic propice cultivării dragostei sale pentru teatru.

S-a făcut iubită, prin stilul ei de a preda, prin dragostea sa pentru arta teatrală, atât de studenți (a pregătit mii de tineri, de-a lungul vremii), cât și de colegi. Cu Florin Piersic a rămas prietenă, așa cum a spus, de la distanță și vorbind din când în când la telefon.

Gabriella Vlad Werner este actriță în continuare, regizor de teatru, producător de spectacole de teatru și profesoară. Doar pandemia a obligat-o să-și înterupă activitatea. Speră că nu va mai dura mult pauza pe care năpasta abătută asupra întregii lumi a impus-o mai tuturor.

De Marcel Werner (foto), om de afaceri, Gabriella a divorțat în 1990, după cum a spus exclusiv pentru ”Rețete și Vedete”. Motivul a fost faptul că Marcel a vrut ca ea să nu mai facă teatru, să rămână acasă. Gabriella nici nu a vrut să audă, astfel că drumurile lor s-au despărțit.

„Am rămas, însă, în relații foarte bune!”, ne-a spus Gabriella. „Suntem foarte buni prieteni, vorbim zilnic la telefon. El s-a recăsătorit, are viața lui, dar vorbim. Ne sfătuim și ne ajutăm. Am făcut totul ca fetele noastre să nu simtă dramatic divorțul, despărțirea”.

Gabriella ne-a spus că este optimistă, are mare încredere în medicii și cercetătorii din Israel, precum și în sistemul medical din această țară. S-a vaccinat pe 31 decembrie, și pe 21 ianuarie va face al doilea vaccin, după procedura medicală standard.

În Israel au fost vaccinați, până la această dată, în jur de 2 milioane de oameni. Israel este în lockdown, principala problemă în această țară constituind-o comunitățile de arabi care nu se înghesuie să respecte restricțiile impuse de guvernul israelian cu privire la prevenirea răspândirii virusului COVID 19.

În fotografie, Gabriella Vlad Werner și reporterul Cristian Botez, autorul acestui text

Celelalte fotografii sunt din arhiva personală a Gabriellei Vlad Werner

Nadia Comăneci: ”Ai fost o inspirație pentru o fetiță din România!”. Emoționant cui i-a spus asta campioana noastră