Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, candidează pentru un nou mandat

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, candidează pentru un nou mandat
Fără susținerea partidului din care face parte, Nicolae Robu a anunțat că va candida ca independent la următoarele alegeri locale.

Fostul edil a făcut anunțul miercuri, susținând că „timişorenii, nicidecum un grup de interese, sunt în măsură să decidă dacă îl vor sau nu primar”. Amintim că, odată cu pierderea funcției de primar, Nicolae Robu a pierdut și șefia PNL Timiș. Nicolae Robu susține că într-un sondaj PNL, scorul său a fost de 40%, comparativ cu cel al altor aspiranţi la funcţia de primar din partea PNL, care ar avea 4,5 – 5,5% în sondaje.

„După cum stau lucrurile la ora actuală, voi candida ca independent; o spun în primul rând membrilor și simpatizanților PNL și o spun cu părere de rău, dar, pentru mine, demnitatea, onoarea sunt valori pe care nu le pot accepta terfelite!  După ce am servit PNL cu toată ființa, având relații instituționale și interumane excelente cu cvasiunanimitatea colegilor, sub președinția mea PNL Timiș obținând de departe cele mai bune rezultate din existența sa, chiar nu pot concepe să fiu la cheremul unora gen cel care, candidând de unul singur pt poziția de prim-vicepreședinte al Filialei Timiș a PNL, a fost votat de mai puțin de 50% dintre votanți.

Asta în condițiile în care scorul meu în sondajul PNL e 40% (de fapt, real: 44%!), iar scorul tuturor celorlalți aspiranți la candidatură din partea PNL – Cosmin Tabără, Marilen Pirtea etc- e cuprins între 4.5-5.5%!”, a scris Nicolae Robu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Robu a anunțat încă din vara anului trecut că va candida

„Da, o spun fără ezitare, vreau să mai candidez pentru că mă doare sufletul de ce i se întâmplă oraşului, de ce se alege din toată munca şi zbaterea mea! Altminteri, mi-ar fi fost de-ajuns 30 de ani din viaţă puşi în serviciul public, în care eu m-am dedicat 100% împlinirii datoriei (14 ani Prorector, 8 ani Rector, 8 ani Primar)”, a scris Nicolae Robu într-un comentariu pe Facebook, în iulie 2021.

Amintim că Nicolae Robu a fost primar al Timişoarei în perioada 2012 – 2020, din partea PNL. La ultimele alegeri locale a pierdut cel de-al treilea mandat, fiind ales Dominic Fritz (USR). Nicolae Robu este unul dintre cei mai critici la adresa actualei administraţii, aproape zilnic el postează pe Facebook mesaje în care arată nemulţumirile personale, dar şi ale timişorenilor, legate de unele investiţii din oraş.

Sursa foto: Virgil Simonescu

Recomandarile noastre