Poliția Română informează că „la data de 13 noiembrie 2020, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, efectuează 6 percheziții domiciliare și  pun în executare 10 mandate de aducere, într-un dosar penal privind infracțiuni de luare și dare de mită, camătă și șantaj”.

Campionatul trucat

Se pare că, campionatul din 2017-2018 a fost trucat, jucătorii echipei de fotbal din Liga a II-a prezentând rezultate mult mai slabe, sub capacitatea lor sportivă, pentru a obține anumite venituri, inclusiv din pariuriZ

Sumele de bani împrumutate cu camătă au condus la obligarea jucătorilor să joace prin constrângeri și amenințări. Purtătorul de cuvânt al MAI a vorbit despre acest aspect.

Vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a anunțat că poliţiştii efectuează şase percheziţii şi zece persoane urmează să fie duse la audieri într-un dosar de camătă şi şantaj, luare şi dare de mită, în care jucătorii unei echipe de fotbal din Liga a II-a au fost obligaţi să joace sub capacitatea lor, pentru trucarea unor meciuri din campionatul 2017-2018 şi pentru obţinerea unor venituri, inclusiv din pariuri sportive.

„În judeţele Brăila, Mureş şi Buzău, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, efectuează şase percheziţii domiciliare şi pun în executare zece mandate de aducere, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj, luare şi dare de mită”, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

Persoanele depistate au fost duse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, pentru audieri şi luarea de măsuri legale.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri