Friptură din coaste de porc cu sos de prune și porumb copt

Friptură din coaste de porc cu sos de prune și porumb copt
Friptura din coaste de porc este printre preferințele tuturor în materie de preparate cu carne, iar asezonată cu diverse sosuri și garnituri potrivite, ca în rețeta de față, devine ceva absolut special.

Friptură din coaste de porc cu sos de prune și porumb copt, va fi și mai delicioasă și mai spectaculoasă. Dacă nu ați încercat combinația de carne cu sos de prune dulce-picant, poate e timpul s-o faceți acum, că tot suntem în sezonul prunelor giustoase și aromate. Este o adevărată nebunie-n farfurie, un adevărat răsfăț culinar!

Ingrediente pentru Friptură din coaste de porc cu sos de prune

1 kg coaste de porc

sare și piper

ulei de măsline

500 g prune brumării, coapte

500 g prune mai tari și roșii

150 g zahăr brun

puțină pastă de ardei iute

250 g sos barbeque

5-6 porumbi fragezi

50 g unt

sare

Mod de preparare

Mai întâi se prepară sosul de prune. Se sparg prunele coapte și se pun într-un vas, pe foc, împreună cu zahărul. Se lasă să fiarbă până se pătrund și se formează sirop, dar nu se fierb mult ca dulceața.

Coastele de porc se curăță de tendoane, apoi se ung cu ulei, puțin sirop de la prune și puțin ardei iute și se presară puțină sare. Se dau la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ o oră și 30 de minute acoperite cu folie de aluminiu. Apoi se mai lasă o perioadă și descoperite, să se rumenească bine.

Porumbul se coace la cuptor, apoi se unge cu unt și se presară cu sare. Se servesc delicioasele coaste de porc cu sos de prune și sos barbeque, alături de porumbul copt și prunele proaspete.

Sursa: Chefi la cuțite

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp