Fuego nu se abate niciodată de la tradițiile de Paște. Ce face de Înviere ca să aibă noroc la bani

Fuego nu se abate niciodată de la tradițiile de Paște. Ce face de Înviere ca să aibă noroc la bani
Pentru Fuego, sărbătoarea Învierii e un moment cu totul aparte, de aceea păstrează obiceiurile vechi cu sfințenie.

Superstițiile din bătrâni sunt sfinte pentru Fuego, care are grijă să facă ceea ce trebuie pentru a-i merge bine.

Fuego nu se abate niciodată de la tradițiile de Paște. Ce face de Înviere ca să aibă noroc la bani

Într-un interviu pentru Spectacola, Fuego a mărturisit ce tradiții respectă de Învierea Domnului. E vorba de cea cu oul roșu și banul. Paul a mărturisit că în dimineața zilei de Paște se spală fața cu apă neîncepută în care a fost pus un ou roșu și o monedă de argint. Cine face acest ritual, va avea noroc tot anul. De asemenea, el spune că totdeauna de Paște poartă ceva nou.

„Azi nu mai fac asta nici copiii și nici noi și parcă ni s-a dat de undeva o poruncă să vedem totul în nuanțe negative”

„Mi-aduc aminte ce frumos era când eram eu mic în preajma sărbătorii! Pe strada noastră mirosea a cozonaci, toți mergeam la cimitir, la morminte, le curățam și ne distram de zor, copiii fiind. Aveam tradiția cu oul roșu și cu banul, pe care o păstrez și azi, ca semn de prosperitate!

Mergeam la Denii, la biserică, ne plăcea, cântam și așteptam cu interes seara de Înviere și desigur, primele zile, când ne revedeam cu familia lărgită, iar lunea mergeam la Udat, un obicei păstrat și azi în zona Transilvaniei. Mai apoi, aveam cu toții ceva nou, purtam haine noi și ne bucuram din nimic.

Azi nu mai fac asta nici copiii și nici noi și parcă ni s-a dat de undeva o poruncă să vedem totul în nuanțe negative. Eu cred că lumina de zilele astea, ar trebuie să vină din noi. Să aprindem noi razele cerului cu speranța noastră și să ne pese mai mult de ce este în jur, de cei ca și noi și de fiecare moment pe care-l avem în viața asta”, a mai povestit artistul.

De pe masa de Paște nu lipsesc ouăle roșii și drobul

Născut în Ardeal, Fugeo susține că încă din copilărie merge cu Udatul. Cât privește preparatele culinare, artistul spune că nu mânâncă miel, însă ouăle roșii și drobul făcut de el se află pe masa tradițională. „De fiecare dată, sărbătoarea aceasta ne face să ne întrebăm dacă suntem în regulă.

Ni se pare că și găsim un răspuns, dar îl uităm adesea, după câteva zile, revenind la întregul noian de trăiri contradictorii din viețile noastre. Se spune că Paștele vine cu lumină, vine cu iertarea păcatelor și înseamnă un restart complet. Nu știu dacă e așa. Pentru mine, dincolo de orice altceva, perioada aceasta, de mic copil, aduce liniștea în jur. Eu văd treburile foarte simplu.

N-am nevoie nici de petrecere, nici de grătare, nici măcar de o prezență în cartea de pontaj la biserică. Am nevoie să-mi aduc aminte de sacrificiile care s-au făcut pentru mine, am nevoie de o încărcare deplină a sufletului meu, trăind bucuria unui timp de calitate, a frumoaselor cântece bisericești din perioada asta, a Deniilor și a slujbei de Înviere, care are un farmec aparte.

Nu sunt o persoană habotnică și nu cred că viața se ghidează neapărat după preceptele credinței în totalitate. În schimb știu sigur că lumina aceasta simbolică care ne definește acum are rol de-a deschide uși, de-a ne trezi, de-a ne face să ne uităm mai cu atenție în jurul nostru.  Important, la toate aceste sărbători, este să fim aproape de oamenii pe care-i iubim”, a mai spus vedeta.

Sursă foto: instagram

 

 

 

Recomandarile noastre