Gabi Bădălău, în lacrimi de Paște. A fost trimis în judecată. Viitorul nu sună bine pentru iubitul Biancăi Drăgușanu

Gabi Bădălău, în lacrimi de Paște. A fost trimis în judecată. Viitorul nu sună bine pentru iubitul Biancăi Drăgușanu
S-au dus momentele în care Gabi Bădălău pleca de Paște în cele mai luxoase locuri din lume. Acum e trist și se roagă să scape basma curată.

Pe 22 martie, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Gabi Bădălău, iar situația lui și a lui Nicolae Bădălău nu e roz deloc.

Cunoscut pentru aventurile cu cele mai frumoase femei din showbizz-ul românesc, Gabi Bădălău are acum mari probleme, fiind trimis în judecată pentru dare de mită.

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 354/VIII/3 din 22 martie 2023, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui inculpat, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

Ce spun procurorii DNA

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În contextul derulării unui contract încheiat de primăria unei comune cu o asociere de firme (din care făcea parte și societatea administrată în fapt de inculpat), ce avea ca obiect „Înființare rețea de alimentare cu apă în satele …, comuna …, județul Giurgiu”.

În lunile octombrie 2021 și noiembrie 2022, omul de afaceri, cercetat în prezenta cauză, împreună cu o altă persoană, i-ar fi oferit bani, prin intermediar, primarului comunei respective, după care tot în luna noiembrie 2022, aceluiași edil, i-ar fi promis un procent de 7% (344.000 lei) din valoarea contractului, pentru ca, în schimb, acesta din urmă să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

Se menține măsura preventivă dispusă în cauză

În scopul menționat mai sus, la data de 25 noiembrie 2022, prin același intermediar, i-ar fi fost remisă primarului suma de 35.000 lei, reprezentând o primă tranșă din suma promisă inițial. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Giurgiu, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, se anunță în comunicatul DNA.

Recomandarile noastre