Secretarul belgian de stat pentru Buget și Protecția Consumatorilor, Eva De Bleeker a comis-o joi. Aceasta a postat pe Twitter o fotografie în care erau prezentate mai multe prețuri a unor vaccinuri anti-coronavirus. Postarea a fost ștearsă în scurt timp, dar reprezentanții mass-media au reușit să facă o captură de ecran, scrie Politico.
Potrivit informațiilor postate de Eva De Bleeker, prețurile pentru cele șase vaccinuri anti-COVID-19 sunt următoarele:
Moderna: 18 Dolari
Pfizer – BioNTech: 12 Euro
CureVac: 10 Euro
Johnson & Johnson: 8,50 Dolari
Sanofi-GSK: 7,56 Euro
Oxford – AstraZeneca: 1,78 Euro
După cum se poate observa, vaccinul produs de Moderna este cel mai scump, acesta a ajungând la o valoare de 18 dolari/doză, în vreme ce vaccinul produs de Oxford – AstraZeneca este cel mai puțin costisitor, având o valoare de 1,78 euro/doză.
Campania de vaccinare anti-coronavirus începe în câteva zile
România este pregătită din punct de vedere logistic să demareze, la 27 decembrie, campania de vaccinare împotriva noului coronavirus.
Primele 10.000 de doze de vaccin vor ajunge în țara noastră în săptămâna următoare, astfel încât campania de vaccinare să poată demara la data stabilită, de 27 decembrie. Acestea vor fi depozitate la Institutul Cantacuzino, unde a fost amenajat centrul de stocare national, de unde vor fi distribuite mai departe către celelalte șase centre regionale care vor deveni funcționale săptămâna viitoare. Dozele vor fi distribuite de Ministerul Apărării Naționale.
Cine sunt primii destinatari ai vaccinului
Dacă autorizația va fi eliberată în 23 decembrie, probabil că între Crăciun și anul nou vor fi livrate primele doze de vaccin în România și vom putea începe efectiv activitatea de vaccinare destinată în primul rând personalului medical din spitalele din linia întâi”, a afirmat medicul militar Valeriu Gheorghiță.
Johnny Depp, detestat de Hollywood. Actorului i s-au înnecat toate corăbiile, la figurat dar și la propriu
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook