Gândire de geniu. Elon Musk a ales să stea cu tatăl abuziv pentru a-și depăși limitele

Gândire de geniu. Elon Musk a ales să stea cu tatăl abuziv pentru a-și depăși limitele
Miliardarul Elon Musk, noul proprietar Twitter, care bulversează internetul de la o oră la alta cu deciziile pe care le ia, a avut o copilărie nefericită, dar a luat și niște decizii radicale, de mic.

Elon Musk a dat dovadă de o gândire de geniu încă din copilărie. El a ales să stea cu tatăl său abuziv, după doi ani de liniște și armonie alături de mama sa și frații săi. Motivația miliardarului a fost una foarte concretă: a vrut să își depășească limitele, pe de o parte. Pe de cealaltă parte, a avut nevoie de timp să citească întreaga bibliotecă a părintelui. Acesta deținea inclusiv toată colecția enciclopediei Britannica.

După cum dezvăluie într-o emisiune, Elon Musk și-a petrecut copilăria în Africa de Sud. El a locuit cu tatăl său abuziv până la vârsta de 17 ani. Apoi a decis de unul singur să plece de acasă, cu o valiză.

Elon Musk a crescut cu un tată violent

E foarte serios  și asumat când recunoaște „nu am avut o copilărie fericită”. Mama lui Elon Musk, Maye, povestește că, atunci când l-a cunoscut pe Errol, tatăl lui Elon Musk și al celorlalți doi frați ai săi, acesta i s-a părut un bădăran. Peste câțiva ani, după ce ea absolvise școala, Errol a apărut din nou în viața ei, cu un inel de logodnă, cerând-o în căsătorie. „Eu am spus că nu am să-l port niciodată, dar el s-a dus în fața familiei mele și le-a spus că ne-am logodit.

Ceea ce a surprins familia foarte mult pentru că nici măcar nu știau că mă văd cu el sau cu cineva. Apoi am primit o telegramă de la părinți care mă felicitau și mi-au spus că aranjamentele pentru căsătorie sunt făcute și că urmează o nuntă cu 800 de persoane invitate. L-am crezut când mi-a spus că va fi diferit după ce ne vom căsători, amabil și drăguț”, își amintește femeia. Din luna de miere s-a întors gravidă și deja bătută de proaspătul ei soț.

„Elon a crescut, așadar, într-un cămin foarte violent. Errol mă lovea când conduceam mașina, iar Elon încerca să îl lovească pe tatăl său, ca să nu mai dea în mine. Când Elon a făcut 8 ani, am plecat”, a mai povestit Maye Musk. La momentul acela, miliardarul mai avea doi frați, mai mici.

De ce s-a mutat Elon Musk înapoi cu tata

„Tata avea probleme serioase. Era foarte violent”, își amintește Elon Musk. Mama sa povestește că la doi ani după ea și copiii l-au părăsit pe Errol Musk, Elon a anunțat-o că vrea să se ducă să locuiască cu el. Decizia copilului a fost un șoc. „Dar tatăl lui avea Enciclopedia Britannica, întreaga colecție, ceva ce eu nu îmi permiteam. Elon citise tot ce era în biblioteca publică și a înțeles că, la tatăl său, avea oportunitatea să citească toate acele enciclopedii”, a mai relatat Maye Musk.

Ea mai amintește că, la școală, Elon Musk a fost mai degrabă timid și hărțuit. „Nu avea mulți prieteni”, mai spune ea. Cei care l-au întâlnit în școală relatează și ei că actualul miliardar era „ciudat” și că a fost sistematic hărțuit de colegi, ani la rând.

Sursa foto: capturi TikTok

Recomandarile noastre