Gheorghe Dincă, la cuțite cu propriul avocat. Judecătoarea l-a dat de gol pe monstrul din Caracal

Gheorghe Dincă, la cuțite cu propriul avocat. Judecătoarea l-a dat de gol pe monstrul din Caracal
Tertipurile avocățești sunt puse în practică de Dincă în scopul de a trage de proces la nesfârșit. Presupusul criminal din Caracal face tot felul de fente pentru a evita judecata, încât a reușit să-l irite chiar și avocatul său.

Gheorghe Dincă zis și „Popicu” este judecat pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu, două adolescente pe care le-a luat la ocazie și pe care le-ar fi violat, bătut, ucis, apoi le-ar fi incinerat cadavrele, în primăvara și vara anului 2019. Trupurile celor două nu au fost găsite niciodată, însă au fost găsite fragmente osoase și biologice ale tinerelor în „casa ororilor”, locuința lui Dincă din Caracal, după cum arată ancheta procurorilor DIICOT Central.

Ieri, Dincă – acuzat de crimă și Risipițeanu – complicele său, au fost audiați la Judecătoria Craiova pentru o nouă înfățișare. La cererea DIICOT, presa nu are acces în sala de judecată, dar familiile victimelor Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu au fost prezente și au relatat presei scenele uluitoare la care au asistat.
Gheorghe Dincă, audiat prin video din penitenciar, și-a început discursul cu o scuză: „Nu am cum să mă apăr!”, s-a plâns Dincă judecătoarei, imediat după începerea şedinţei de judecată, deoarece avocatul nu i-ar fi răspuns la telefon.

Uluitor sau nu, Dincă a știut ce să facă pentru a-și remedia rapid situația și a depus şi un memoriu scris, prin care cere să i se respecte dreptul la apărare.
„Avocatul din oficiu nu a venit să vorbească cu mine în penitenciar, nu mi-a răspuns la telefon şi nici nu s-a uitat pe dosar.”, s-a văitat Gheorghe Dincă, judecătorilor.
Și nu a mințit. Avocatul lui Dincă a recunoscut că a primit patru apeluri pe telefon, cărora nu le-a dat însă importanţă: „Nu răspund niciodată la numere ascunse”, a spus avocatul din oficiu care a primit din partea instanței, pentru acest gest, 1.000 de lei amendă!

Avocatul însă a venit și el cu o scuză, relatează Libertatea.ro. El a spus că nu a putut studia dosarul, pentru că acesta nu se afla în arhiva Tribunalului Olt, fiind trimis la Curtea de Apel Craiova, unde se judeca și cererea de strămutare depusă de familia Melencu.

Dincă a cerut judecătoarei să-i dea un alt avocat din oficiu, însă aceasta i-a răspuns tranșant: „Nu faceţi dumneavoastră regulile în sala de judecată şi dacă vreţi alt avocat, angajaţi-vă unul!”.

Şedinţa a durat mai puţin de o oră, iar la finalul ei, instanţa a stabilit un nou termen pentru data de 16 decembrie 2020.

Dincă e judecat pentru trafic de persoane, trafic de minori şi viol. Procesul se desfășoară cu uşile închise la cererea procurorului DIICOT, care a dorit să fie protejate viața intimă a victimelor, moralitatea şi interesele minorilor.

Ce se întâmplă în culisele emisiunii X Factor. Ne spune un martor, actrița Ilona Brezoianu

Recomandarile noastre